Nissan розповів про аеродинаміку нового Leaf

При розробці електрокара другого покоління інженери надихалися літаковим крилом. Новий Leaf отримає аеродинамічний кузов, що значно збільшить запас ходу.

Nissan опублікував новий тизер електрокара Leaf другого покоління. Хетчбек отримав пророблений аеродинамічний дизайн, що дозволило значно збільшити запас ходу моделі, повідомляє прес-служба японської марки.

Кузов новинки розроблявся з урахуванням будови крила літака. Він став більш присадкуватим, що звело до мінімуму підйомну силу і забезпечило кращу стійкість автомобіля на високих швидкостях і сильних поривах бічного вітру.

Nissan Leaf другого покоління отримає систему напівавтономного управління Pro Pilot, що працює на основі лазерного сканера, що визначає точну відстань до інших об’єктів, а також системи кругового огляду. Електроніка здатна самостійно утримувати автомобіль на заданій смузі, а також контролювати необхідне прискорення і уповільнення.

Крім того, електрокар зможе самостійно виконувати паралельну, діагональну або перпендикулярну парковку як переднім, так і заднім ходом. Крім цього, новинка отримає систему e-Pedal, завдяки якій здійснювати прискорення, уповільнення і повну зупинку можна буде керуючи тільки педаллю газу.

За неофіційними даними, другий Nissan Leaf буде володіти найбільшим запасом ходу в своєму класі. Передбачається, що електрокар зможе проїхати без підзарядки акумуляторів до 550 кілометрів.


Не пропустіть