Toyota запатентувала унікальну механічну трансмісію

Розробники японської компанії в патентному відомстві Сполучених Штатів зареєстрували нову механічну коробку. Особливістю нової «ручної» коробки передач полягає в тому, що трансмісія перемикається в нейтральну передачу самостійно.

Світові автовиробники в наші дні прагнуть до інновацій і патентують нові незвичайні розробки. Згідно з інформацією американського автомобільного видання motor1, ще в січні нинішнього року компанія Toyota запатентувала особливу механічну трансмісію, яку досить легко сплутати з автоматичною.

Пояснюється, що патент включає в себе електронний блок, який здатний здійснювати управління муфтою механічної коробки передач, яка працює з трьома звичними педалями. Поряд з цим нова система при активації може автоматично управляти зчепленням і запобігати перемикання коробки на занадто високу або занадто низьку передачу в залежності від швидкості руху.

Таким чином, нова трансмісія зможе задовольнити як консервативних любителів «механіки», так і початківців водіїв, які бояться переплутати передачу. Крім цього, таке рішення дозволить знизити витрату палива. Поряд з цим багато фахівців вважають, що більшість автолюбителів все-таки віддадуть перевагу більш звичній автоматичній коробці.


Не пропустіть