Toyota запатентувала рішення проти запотівання лобового скла

У сучасному автопромі виробники дуже часто патентують досить нехитрі системи, які є простим або ефективним рішенням, що лежать «на поверхні». Винятком не стала і компанія Toyota, яка представила особливу кліматичну систему, яка бореться з запотіванням лобового скла.

Варто відзначити, що автоматичні системи клімат-контролю існують вже кілька десятиліть, як і побутові осушувачі повітря, тому патент компанії Toyota складно назвати революційним. Нововведення полягає в тому, що тепер обидві системи працюють синхронно, що дозволяє запобігти запотіванню скла.

В основі системи від компанії Toyota лежить цілий ряд датчиків, які вимірюють температуру повітря зовні і всередині автомобіля, а також рівень вологості. Всі датчики підключені до електронного блоку управління, який регулює роботу системи клімат-контролю для видалення конденсату з стекол.

Крім цього, нова система використовує дані, отримані з навігаційної системи GPS. У поясненні до патентних креслень сказано, що певні місця на землі мають абсолютно різну вологість повітря, що також слід враховувати при калібрування кліматичної системи.


Не пропустіть