Kia представила новий компактний кросовер (Фото)

Європейські продажі паркетника стартують після закінчення автосалону у Франкфурті

Південнокорейський автовиробник Kia офіційно представив європейській публіці компактний кросовер Stonic. Нагадаємо, що назва новинки походить від поєднання англійських слів Speedy («швидкісний») і Tonic ( «тонізуючий»). Раніше повідомлялося, що модель виведуть тільки на ринки Кореї, Європи і США.

Вибір моторів можна назвати багатим: публіці запропонують пару атмосферників (1,3 л, 84 к.с. і 1,4 л, 99 к.с.), один бензиновий турбомотор (1,0 л, 120 к.с.) і один турбодизель (1,6 л). 120-сильною версією покладено 7-ступінчастий робот, а всім іншим доведеться задовольнятися механікою, причому для версії 1.3л – 5-ступінчастою.

Новий кросовер побудований на платформі Rio, а повного приводу у моделі не буде. В якості своєрідної компенсації європейські шанувальники марки отримають просунуту систему стабілізації, яка вміє імітувати роботу диференціала, що самоблокується, пригальмовуючи буксують колеса.

Салоном зі «Стоніком» поділилася європейська версія пятидверки «Ріо», але дизайнери вирішили оживити знайомий інтер’єр яскравими вставками – причому забарвлення декоративних елементів, по всій видимості, залежить від того, в який колір пофарбовано зовні дах кросовера.


Не пропустіть