Офіційно презентували новий кросовер Skoda Karoq

Новий кросовер Skoda Karoq представила чеська марка на Міжнародному автосалоні у Франкфурті.

Машина прийшла на зміну Yeti, але маркетологи вважають за краще називати її НЕ спадкоємцем, а абсолютно новою моделлю. І дійсно, з «сніговою людиною» її ріднить тільки сегмент, до якого вони обидва належать. «Карок» підріс в довжину на 160 міліметрів, в ширину на 48, а по колісній базі – на 52-60 міліметрів (в залежності від типу приводу). Як результат – серйозно додав у обсязі багажник. Якщо Yeti відводив для поклажі всього 322 літра, то у новачка «трюм» майже на 200 літрів більший.

Зовні і по салону Karoq виявився практично повною копією старшої моделі Kodiaq. З ним же він ділить і платформу MQB. Єдина відмінність полягає в тому, що у більш компактній моделі слабкіший двигуни. Початковий рівень – це 115 к.с., зняті з літрового бензинового турбомотора або дизеля 1.6. Є і своя «фішка» у вигляді повністю цифрової комбінації приладів. Рідко кристалічний дисплей пропонує чотири можливих варіанти подачі інформації, кожен з яких можна додатково підлаштовувати під себе. Такої розкоші поки немає ні в одній іншій «Шкоди».

В Європі він з’явиться у дилерів тільки в другій половині осені. Так що до нас перші машини доберуться не раніше першого кварталу 2018 року. Зрозуміло, що зараз поки немає ніякої інформації про ціни і специфікації.


Не пропустіть