Mitsubishi показала перше зображення наступника Lancer Evolution

У жовтні на моторшоу в Токіо компанія Mitsubishi Motors представить «флагманський концепт-кар» під назвою e-Evolution. Очікується, що серійний варіант прототипу стане ідеологічним наступником спортседана Lancer Evolution, виробництво якого завершилося в 2016 році.

Технічної інформації про новинку виробник не надав. Відомо лише, що це буде «купеподібний кросовер з фірмовою повнопривідною трансмісією і електричною силовою установкою». Крім цього, e-Evolution отримає систему штучного інтелекту, під якою, ймовірно, мається на увазі автопілот.

У 2014 році представник Mitsubishi заявив, що Lancer Evolution перестане існувати в звичній формі, а йому на зміну прийде «гарячий» кросовер. Модель отримає ряд технологій від гоночного електрокара MiEV Evolution, який бере участь в гонках Пайкс, і обзаведеться системою повного приводу Super All Wheel Control.

У 2005 році Mitsubishi представила незвичайну модифікацію «Евіка» – Lancer Evolution MIEV. Особливістю моделі стали чотири електромотори. Віддача кожного – 68 кінських сил і 518 Нм крутного моменту. Evolution MIEV розганявся до «сотні» за вісім секунд, а його максимальна швидкість складала 180 кілометрів на годину.


Не пропустіть