В Китаї представили стильний електрокар із рекордним запасом ходу (Фото)

Компанія WM Motor, заснована минулого року колишнім топ-менеджером Geely і гендиректором Volvo China Фріменом Шеном, представила в Китаї прототип своєї першої моделі – повністю електричного кросовера Weltmeister EX5. Новинку обіцяють запустити в масове виробництво у 2018 році: завод для неї вже будується в Китаї, річний тираж складе 50 тисяч екземплярів, передає e-move.com.ua.

електричнии кросовер

Слово Weltmeister, яке WM Motor використовує як торговельну марки, перекладається з німецької як «чемпіон світу». У 2016 році повідомлялося, що Фрімен Шен отримав у свій стартап понад 1 млрд доларів інвестицій, у тому числі – від компаній Baidu і Tencent, які вкладаються і в інші початкуючі електромобільні компанії. При цьому Шен за сумісництвом є главою автомобільного підрозділу інвестиційного фонду електромобільні бренди Sinfonia, який купив німецьку компанію Isdera, що випускала люксові авто, збираючи їх вручну на замовлення. Судячи з усього, тепер Isdera є технічним партнером WM Motor.

Про самий Weltmeister EX5 відомо лише, що він отримає вражаючий запас ходу – до 600 км на одному заряді, і коштуватиме в районі 300 тисяч юанів (близько 45 тисяч доларів США). Серійний варіант повинні показати навесні на виставці в Пекіні.


Не пропустіть