Оновлену ​​Skoda Fabia офіційно презентували (Фото)

Плановий рестайлінг наситив хетчбек і універсал Skoda технологіями, але забрав дизельні мотори

Ви все правильно зрозуміли. Дизелів на «Фабіях» більше не буде. Зовсім. Занадто дорого обходяться в компактному класі, плюс скандал із заниженням рівня шкідливих викидів концерном Volkswagen серйозно зіпсував імідж. Після модернізації на хетчбеках і універсалах Combi залишилися тільки бензинові мотори, причому часто-літрові і трьохциліндрові. Атмосферні 1.0 MPI розвивають 60 і 75 к.с., турбовані TSI – 95 і 110. Чи поєднуються з ними механічні коробки передач, робот DSG покладено за доплату виключно найпотужнішою версією.

Зовнішність «Фабії» майже не змінилася, хіба що завужені фари зробили більш насуплені. А ось технології зробили крок вперед. Та ж оптика, до слова, тепер може бути повністю світлодіодною і з автоматом перемикання ближнє/дальнє світло. Fabia навчилася контролювати сліпі зони і попереджати про загрозу зіткнення під час руху заднім ходом.

Підтяглася мультимедійна начинка. Дисплей базової розважальної системи Swing підріс в розмірах, робота зі смартфоном стала простішою. Заднім пасажирам запропонували додаткові USB-роз’єми.

Інші доопрацювання відносяться до дрібниць. Наприклад, розмірну лінійку колісних дисків хетчбека розширили до 18 дюймів, в багажнику універсала прописався знімний світлодіодний ліхтарик. Обидва кузовних варіанти отримали змінену комбінацію приладів і внутрішню обробку.


Не пропустіть