Bugatti Chiron здивував карбоновими двірниками і шокував ціною (Фото)

Sport – так невигадливо назвали «підігріту» версію одного з найкрутіших гіперкарів планети.

Стривайте, про «залізо» і динаміку розкажемо трохи пізніше. Найприкольніша фішка Bugatti Chiron Sport – перші в світі вуглепластикові «двірники». Карбонові повідці склоочисників з алюмінієвими кронштейнами легші звичайних на 1,4 кг. Мізер? А як вам сумарне зниження маси гіперкара на … 18 кг? І заради цього розробники з дизайнерами чимало постаралися: встановили карбоновий стабілізатор поперечної стійкості, полегшені колеса, переробили різний декор і навіть заднє скло …

Двигуном Sport не відрізняється від звичайного Chiron: восьмилітровий чотирьохнаддувний W16 розвиває 1,5 тисячі кінських сил і 1600 Нм. Тому навіть з урахуванням легкого схуднення динаміка гіперкара не покращилася навіть на тисячну частку секунди. «Сотню» з місця Chiron бере за 2,4 с, закінчуючи розгін на позначці 420 км/год (хоча і ці цифри вражають).

Проте, на треку Sport виграє у базового Chiron вагомі п’ять секунд. Нову версію зробив швидше так званий dynamic handling package, що має на увазі на 10% більш жорсткі адаптивні амортизатори, доопрацьоване рульове управління, модифікований задній диференціал і перепрограмували систему розподілу тяги. Іншими словами, гіперкар став більш маневрений і чутливішим на команди пілота.

Так що звання Sport нова версія отримала заслужено. І за поліпшення характеристик покупцеві доведеться добре заплатити – мінімум 250 тисяч євро. Базова ціна нової модифікації – 2,65 мільйона євро проти 2,4, що просять за звичайний Chiron. Дорого? Для довідки, ціна топової машини – без малого три мільйони євро … Поставки почнуться до кінця 2018 року.


Не пропустіть