Стало відомо, як буде виглядати нова “Нива”

Машина буде побудована на платформі B0 альянсу Renault-Nissan

АвтоВАЗ давно вів роботи над новою “Нивою”, але керуючий заводом альянс Renault-Nissan закрив розробку власної платформи: LADA 4 × 4 NG (New Generation) буде побудована на Логановський “візку” B0.

Багато шанувальників легендарного позашляховика стали висловлювати стурбованість. Любителі ВАЗівської техніки боялися, що нова “Нива” стане просто перелицьованим Дастером.

Але в своєму інтерв’ю головний дизайнер компанії “АвтоВАЗ” Стів Маттін повідомив, що приводу для такого занепокоєння немає: “Дуже важливо мати якісь сполучні елементи, які ріднять машину з автомобілем минулого покоління. Сьогодні у LADA 4×4 яскравий імідж. Є якісь специфічні елементи. Природно, в майбутньому 4×4 постараємося зробити так, щоб ці яскраві елементи, відомі сьогодні, були впізнавані в новій моделі“, – заявив Маттін.

Стів запевнив, що незважаючи на те, що модель буде абсолютно новою, вона максимально збереже дух нинішньої моделі і її основні переваги. “Звичайно, ні. LADA залишиться LADA. Дуже активно працюємо над цією моделлю. Це машина ікона для “АвтоВАЗу” і такою вона і залишиться. І в майбутньому залишиться дуже важливим автомобілем для бренду, як і сьогодні. Звичайно, модель доведеться якось поміняти. LADA 4×4 в даний час більше 40 років. Постійно оновлювати її неможливо“, – вважає Стів.

З приводу термінів і докладних технічних характеристик виробник поки зберігає таємницю. Втім, з різних джерел надходить інформація, що машина встане на конвеєр в 2021 році, а в рамках Московського автосалону 2018 покажуть концепт нового позашляховика.

Джерело narodna-pravda.ua

Не пропустіть