Jeep підготував сім неймовірних позашляховиків для Великоднього сафарі (Фото)

Щорічне Великоднє сафарі (Easter Jeep Safari) на цей раз пройде в штаті Юта з 24 березня по перше квітня. За традицією, компанія Jeep разом з ательє Mopar побудувала для заходу сім концептів. П’ять з них базуються на новому позашляховику Wrangler четвертого покоління. Список шоу-карів виглядає так: 4Speed, Sandstorm, B-Ute, Wagoneer Roadtrip, Nacho, Jeepster, J-Wagon. Всі вони рекламують можливості заводського тюнінга і аксесуари Jeep Performance Parts, вже доступні для замовлення.

Концепт Jeep Sandstorm побудований на основі подовженого Wrangler і призначений для гонок по пустелі. Позашляховик отримав екстремальну підвіску зі збільшеними ходами, вентильований капот з вуглеволокна, модифіковані бампери і так далі. «Бурі в пустелі» дісталися мотор V8 6.4 з каталогу Mopar і шестиступінчаста “механіка”.

Кросовер Jeep Renegade в цьому році переживе рестайлінг, і концепт Jeep B-Ute натякає на результати поновлення зовнішності. Крім того, кліренс збільшений на 38 мм, на даху змонтований багажник, двигун Tigershark 2.4 з’єднаний з дев’ятиступеневим «автоматом».

Чутки про відродження моделі Jeep Wagoneer поширюються не перший рік, але підтвердження не знаходять. Шоу-кар Wagoneer Roadtrip є відреставрована і переосмислена машина зразка 1965 року. Конструкція посилена, двигун Tornado OHC-6 замінений на V8 5.7 в парі з чотириступінчастим «автоматом». Серед концептів Джипа для сафарі завжди є приклад класики.

Концепт Nacho Jeep названий на честь яскраво-жовтого кольору кузова, який Wrangler Rubicon придбав в 2016 році. Бюро Mopar вже пропонує для нового Wrangler більше 200 опцій, і в цьому всюдиході вони використані по максимуму. Починаючи від лебідки та світлодіодного прожектора на лобовому склі, закінчуючи дверцятами з труб і кріпленням для запаски.

Ще один перероблений Wrangler Rubicon носить відоме в 1960-х ім’я Jeepster. Двоколірне забарвлення і нахил лобового скла скопійовані з минулого. З цього прийшла світлодіодна оптика. Зауважимо, реінкарнація Джіпстера очікувалася, але не відбулася.

Преміально оформлений Wrangler Sahara у вигляді шоу-кара J-Wagon на тлі інших не виглядає блідо, оскільки втілює концепцію «Великий чорний джип». На цьому Jeep Performance Parts все дорого і строго по-діловому.

Прототип Jeep 4Speed – це максимально полегшений Wrangler. Довжина всюдихода вкорочена на 559 мм, висота збільшена на 51 мм. Майже весь кузов виконаний з вуглецевого волокна і алюмінію. Під капотом – нова «турбочетвірка» 2.0. Взутий 4Speed в 35-дюймові шини BFGoodrich Mud-Terrain.


Не пропустіть