Новий Volkswagen Touareg отримав дизайн, який підкорить всіх (Фото)

Volkswagen провів в Китаї презентацію позашляховика Touareg нового, третього за рахунком покоління. Повторний показ моделі відбудеться в квітні на міжнародному автосалоні в Шанхаї, причому спочатку він вийде на китайський ринок, а вже потім з’явиться в Європі і США.

Новий Touareg спочатку замислювався як глобальний автомобіль – дизайнери прагнули наділити його зовнішністю, яка подобалася б споживачам на всіх континентах. З цієї причини Touareg, з одного боку, отримав по-європейськи лаконічну пластику поверхонь кузова, а з іншого – брутальне оформлення передка з великою хромованою решіткою радіатора – явний реверанс в сторону азіатського стилю. Позашляховик побудований на платформі MLB Evo, яка вже лягла в основу останнього покоління Porsche Cayenne, але єдина спільна деталь у двох моделей зовні – вітрове скло. Якщо в двох попередніх поколіннях Туарег і Кайен мали уніфіковані панелі дверей, то тепер у них різниться вся зовнішня частина кузова.

Довжина, ширина, висота позашляховика становлять 4878, 1984 і 1702 мм відповідно, це означає, що новий Touareg довший за свого попередника на 77 мм, ширше його на 44 мм і вужче на 7 мм. Колісна база збільшилася на 1 мм і тепер досягає 2894 мм. Об’єм багажника при розкладених задніх сидіннях становить 810 літрів, що на 113 літрів більше, ніж у теперішньої моделі. Незважаючи на збільшені розміри, споряджена маса стала менше на 106 кг – спасибі широкому застосуванню алюмінію.

Дизайн передньої панелі салону виконаний в типовій для Фольксвагенів останньої хвилі стилістиці. Роль комбінації приладів виконує 12-дюймовий цифровий екран, у мультимедійної системи – 15-дюймовий сенсорний дисплей. Сенсори керують функціями інтеграції зі смартфоном, вентиляцією, масажем крісел і т.п. У той же час за часто використовувані функції (наприклад, звук аудіосистеми) як і раніше відповідають аналогові перемикачі.

У Китаї новий Volkswagen Touareg будуть пропонувати з гібридною силовою установкою, до складу якої входять 2,0-літровий турбомотор потужністю 252 к.с. і електродвигун потужністю 136 к.с. Сукупна віддача установки – 367 к.с., на чистій електротязі гібрид зможе проїжджати до 58 км. Така ж модифікація з часом буде доступна в Європі, але першими в Старому Світі з’являться інші версії – бензинова з турбомотором об’ємом 3,0 л і дизельні з двигунами об’ємом 3,0 і 4,0 л (вони, звичайно, теж турбовані). Бензинова модифікація розвиває 340 к.с. потужності і 450 Нм крутного моменту, дизельна меншого об’єму видає 240 к.с. і 600 Нм, більшого об’єму – 421 к.с. і 900 Нм. Всі версії оснащуються 8-ступінчастим гідромеханічним “автоматом”. Система повного приводу 4Motion з можливістю блокування центрального диференціала також встановлюється за умовчанням. Для поліпшення керованості і підвищення комфорту новий Туарег оснастили активними стабілізаторами поперечної стійкості і пневматичною підвіскою.

Продажі нового Volkswagen Touareg в Європі стартують влітку нинішнього року.


Не пропустіть