Хетчбек Тойота Corolla нового покоління представлений офіційно

Компанія Тойота показала новий хетчбек Corolla, його офіційна презентація повинна відбутися на мотор-шоу в Нью-Йорку.

Компактна 5-дверна модель отримує нову назву для наступного покоління – Тойота Corolla iM, однак по суті це буде та ж модель, що дебютувала на самому початку місяця в Женеві, тільки під назвою Auris.

Машина переїхала на нову модульну платформу TNGA. Колісна база зросте. під капотом розташується 2-літровий мотор, з яким буде працювати 6-швидкісна МКПП.

Мотор у Corolla буде поки тільки один – бензиновий 2-літровий агрегат з прямим уприскуванням замість минулого 1,8-літрового движка в 137 кінських сил, привід – передній, а на вибір будуть доступні шестиступінчаста МКПП або варіатор.

На американському ж ринку хетчбек Corolla буде доступний з бензиновим 2.0 потужністю 171 «конячок». Продажі автомобіля на місцевому ринку почнуться влітку 2018 року. Повідомляється також, що підвіска налаштована по-спортивному і в поєднанні з збільшеною на 60% жорсткістю кузова на кручення це обіцяє машині дати хорошу керованість.

Авто створено на базі вдосконаленої платформи TNGA, за рахунок чого Corolla стала довшою і ширшою попередника, але при цьому менш в висоту. Для ринку Сполучених Штатів Америки новий Тойота Corolla буде продаватися з єдиним мотором, яким виявиться 4-х циліндровий агрегат об’ємом два літри з сімейства Dynamic Force. Крім того, він обладнаний адаптивною світлодіодною головною оптикою, 8-дюймовим екраном, мультимедійною системою і 18-дюймовими дисками. Єдиною значущою відмінністю обох версій є наявність у «американки» тільки безальтернативного 2.0-літрового мотора.


Не пропустіть