Toyota офіційно представила нове покоління кросовера RAV4 (Фото)

Японська компанія Toyota офіційно представила кросовер RAV4 нової генерації на автосалоні в Нью-Йорку.

Відомо, що автомобіль побудований на платформі TNGA (Toyota New Global Architecture), яка також стала базою для Camry і C-HR.

Відзначимо, що в розмірах RAV4 відбулися деякі зміни. Так, колісна база збільшилася на 30 мм (2 690 мм), що дасть більший простір для задніх пасажирів, але габарити залишилися тими ж. Кросовер на 5 мм довший (4 595 мм), на 10 мм ширше (1 854 мм) і на 5 мм нижче (1699 мм).

У салоні новинки з’явився 7-дюймовий сенсорний дисплей нової мультимедійної системи. Є підтримка Apple CarPlay і Android Auto, а також голосовий асистент Alexa. Крім того, можна встановити до 5 USB-портів і бездротову зарядку для смартфонів стандарту Qi. В арсеналі моделі є і потужна звукова система JBL з підсилювачем на 800 Вт. За доплату також можна отримати систему аварійного гальмування, функцію розпізнавання пішоходів, круїз-контроль і систему утримання смуги руху. У США RAV4 буде доступний з 2,5-літровим бензиновим мотором, що працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, а також з гібридною силовою установкою в яку входять двигун 2,5 літра, електромотор і варіатор.

Кросовер оснащений практично всіма сучасними електронними системами і опціями: камера заднього виду, електричне ручне гальмо, адаптивний круїз-контроль, функції автоматичного гальмування, стеження за розміткою і розпізнавання дорожніх знаків, вентиляція передніх крісел, панорамний дах, електропривід багажника, салонне дзеркала з режимом дисплея. Система повного приводу реалізована за допомогою муфти підключення задньої осі.


Не пропустіть