Maserati представила дуже потужний кросовер

На автосалоні в Нью-Йорку дебютував Maserati Levante Trofeo

Maserati Levante з’явився два роки тому, але до цього дня найпотужніша версія оснащувалася скромним за мірками сегмента люксових кросоверів 430-сильним V6. І, нарешті, італійці вирішили порадувати любителів швидкості – в Нью-Йорку відбулася прем’єра Levante Trofeo.

Під капотом з вентиляційними прорізами ховається V8 з двома турбінами, до якого доклали руки інженери Ferrari – при робочому об’ємі 3,6 літра він видає вражаючі 590 к.с. і 730 Нм крутного моменту. 8-ступінчастий автомат і повнопривідна трансмісія були модернізовані, з’явилася функція launch control, тому Maserati Trofeo розганяється до сотні всього за 3,9 секунди.

Точну максимальну швидкість Maserati не розкриває, обмежуючись лише фразою «понад 300 км/год», а й при такому розкладі Levante Trofeo – один із найбільш швидкісних кросоверів в світі! Зовні машина відрізняється не тільки капотом, але і спеціальним матовим сірим забарвленням, бамперами зі збільшеними повітрозабірниками, вуглепластиковим деталями обвісів і красивими 22-дюймовими колесами.

У салоні з’явилися спортивні крісла, інший приладовий щиток і годинник, а вже в базове оснащення входить оббивка натуральною шкірою і потужна (1280 Вт) аудіосистема Bowers&Wilkins з 17 динаміками. Перші Levante Trofeo поїдуть в США і Канаду, а на інших ринках машина з’явиться пізніше. До речі, в найближчому майбутньому очікується і версія Levante GTS з трохи дефорсованим V8 і іншим декором.


Не пропустіть