Mercedes оновив седан і універсал E-Class (Фото)

Компанія Mercedes-AMG розширила сімейство моделей з індексом «53», додавши в нього «заряджені» модифікації седана і універсала E-Class. Як і купе і кабріолет E 53, які дебютували в січні, «гібридні» новинки прийдуть на зміну 43-м моделям.

І седан, і універсал оснащується трилітровою рядною «шісткою», укомплектованою турбонагнітачем і допоміжним електричним компресором. Віддача двигуна становить 435 кінських сил і 520 Нм крутного моменту.

При інтенсивних прискореннях мотору допомагає стартер-генератор EQ Boost, який живиться від 48-вольтової бортової мережі. Він може короткочасно збільшувати віддачу на 22 кінські сили (250 Нм).

Машини 53-й серії комплектуються дев’ятиступеневою автоматичною трансмісією і системою повного приводу 4Matic+, аналогічної тій, що використовується на «зарядженому» седані E 63 останнього покоління. Вона дозволяє повністю відключати передачу моменту на передню вісь.

З нуля до 100 кілометрів на годину седан і універсал Mercedes-AMG E 53 здатні розганятися за 4,5 секунди. Максимальна швидкість становить 250 кілометрів на годину (з пакетом AMG Driver’s Package – 270 кілометрів на годину).

У список оснащення Mercedes-AMG E 53 входить пневмопідвіска з електронне керування амортизаторами, селектор режимів руху Dynamic Select, чотирипоршневі гальма з 370-міліметровими дисками спереду і 360-міліметровими ззаду, крісла з масажем і вентиляцією, а також інформаційно-розважальна система з 12,3 дюймовим дисплеєм, при замовленні якої на центральну консоль також будуть встановлюватися аналоговий годинник.

У Німеччині продажі седана і універсала Mercedes-AMG E 53 4Matic+ почнуться в червні за ціною від 79 248 та 82 038 евро відповідно.


Не пропустіть