BMW офіційно представила кросовер BMW X5 нового покоління (Фото)

У США на закритому заході BMW показала нове покоління кросовера X5. Це четверте покоління популярної моделі. Публічний її показ відбудеться у вересні, а продажі почнуться в листопаді.

Новий кросовер отримав збільшені фірмові «ніздрі» і інші виштамповки на бічній частині кузова. Також X5 став трохи більший в порівнянні з поточною генерацією моделі. У довжину кросовер підріс на 36 мм, в ширину на 66 мм, а в висоту на 19 мм. Також збільшилася колісна база. яка тепер становить 2 975 мм (+42 мм). Істотно змінився інтер’єр BMW X5. Тепер блок клімату знаходиться вгорі, і він об’єднаний з дефлекторами, які окантувати металевою рамкою.

В якості опції можна буде замовити скляний селектор коробки передач і шайбу мультимедійної системи. Новий інтер’єр в майбутньому буде застосований і в кросовері X7. Зі зміною покоління багажне відділення BMW X5 стало менше, але функціональніше. Що стосується моторів X5, то тут як завжди великий вибір. Так, буде пропонуватися два бензинових варіанти xDrive40i і xDrive50i. Перший з 340-сильною віддачею, а другий потужністю 462 к.с. Також буде доступні дві дизельних модифікації – xDrive30d і M50d з віддачею мотора 265 і 400 к.с. відповідно.

Трансмісія для кросовера буде тільки одна і це восьмиступінчастий “автомат” з системою повного приводу і багатодисковою муфтою в приводі передніх коліс. У версіях з пакетом M Sport і Offroad додасться ще електронно-кероване блокування заднього диференціала.

В кросовері в якості опції будуть пропонувати панорамний дах із зоряним небом, преміальну акустичну систему Bowers & Wilkins і 10 дюймові екрани для задніх пасажирів. Також можна буде замовити адаптивні лазерні фари і пакет електронних помічників, в якому є система автоматичного паркування.

Ще запропонують чотирьохзонний клімат-контроль з системою ароматизації і іонізацією. Новий X5 побудований на новій платформі CLAR, яка також лежить в основі поточної генерації седана 7-Series. Тепер преміальний кросовер в якості опції може комплектуватися повнокерованим шасі і пневмопідвіскою.


Не пропустіть