Нова Skoda Octavia: перші фото і інформація про культовий автомобіль

Якщо чеський сімейний автомобіль Skoda Octavia буде оснащуватися класичними фарами – без поділу на дві частини, це буде дуже навіть добре. Згідно з повідомленнями інсайдерів, нова версія автомобіля буде офіційно представлена ​​в 2020 році.

Чеський автомобіль Skoda Octavia є визнаним королем практичності в своєму сегменті. Перше покоління моделі з’явилося в далекому 1996 році. З кожною новою версією, автомобіль ставав все більш привабливим з точки зору сімейного транспортного засобу – інженери збільшували вільну площу як в салоні, так і в багажному відділенні, роблячи Octavia ще просторішою, ніж навіть ті моделі, які перебували в більш «верхніх» сегментах. Таким чином Skoda Octavia закріпив за собою звання найкращого сімейного автомобіля без непотрібних надмірностей. Протягом досить великого періоду часу, цей чеський автомобіль є одним з найпопулярніших автомобілів в Європі.

Однак в кінці 2016 року було випущено рестайлінгову версію народного авто, яка отримала досить спірну зовнішність. Реалізація розділених передніх фар викликала справжній переполох серед людей, які зазвичай купують автомобілі цього сегмента.

Незважаючи на те, що більшість власників Octavia не надто піклуються про зовнішній вигляд свого сімейного авто, інженери Skoda, вражені досвідом німецький дизайнерів з Mercedes-Benz, які для моделі E-Class W212 зробили розділені фари, зважилися на цей хід.

Проте, найостанніші дані про продажі, надані Skoda, говорять про те, що в травні поставки моделі Octavia виросли на 6,2% в порівнянні з тим же місяцем 2017 року, досягнувши 35 000 одиниць. Видання Automation Magazine повідомляє, що Octavia IV отримає звичайні фари, які будуть «наближатися» до центру передньої панелі, вони будуть впритул примикати до хромованої окантовки фальшрадіаторної решітки.

Новинка буде побудована на модернізованій платформі MQB від VW Group, завдяки чому знизитися вага авто. Моторна гамма отримає модернізований 1.5 TSI потужністю до 200 к.с. і новий 1,5-літровий дизель – він замінить існуючий 1,6 TDI. «Заряджена» Octavia RS отримає потужність до 250 к.с.


Не пропустіть