Гірше блях: названа ще одна проблема українських доріг

У ЗМІ багато пишуть про «євробляхи», але чому ніхто не бачить проблему безпеки на дорогах України більш глобально і не говорить про необхідність очистити дороги України від всієї незареєстрованої техніки, в тому числі і мототехніки. Про це заявив Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Чому мовчать про те, що на дорогах України їздить дуже багато незареєстрованої мототехніки, яка дуже часто стає учасником ДТП? Як кажуть мені правоохоронці, яких я поважаю, це теж проблема. Проблема в тому, що на такій мототехніці їздять неповнолітні, підлітки і люди без водійських прав, їздять без шоломів. Так як ця техніка катається ВЗАГАЛІ без номерів, то штрафи виписувати ні на кого і відстежити порушника не є можливим, як і в разі «блях». При грубих порушеннях такий транспорт просто кидають на дорозі, так само як це роблять і багато недобросовісних водії «євроблях».

Про необхідність очищення доріг від незареєстрованої мототехніки пишуть в ВААІД багато водіїв, в тому числі, і водії євроблях, які самі їздять не дуже, а тут ще мопеди …

Цікаво, що прихильниками наведення порядку з незареєстрованої мототехнікою є в більшості своїй старше і середнє покоління, особливо, у яких є діти – «питання підлітків хвора тема для багатьох батьків». Люди пропонують штрафувати за їзду без шоломів і можливо збільшити ці штрафи. Спрощена процедура реєстрації для мототехніки до 50см .куб вже є, а кількість спортбайків без номерів вже може зменшиться. Дати 180 днів на облік незареєстрованої мототехніки і за ці дні можуть поставити на облік кількасот тисяч одиниць мототехніки.

Якщо підліток не може зареєструвати на себе, то мопед буде змушений зареєструвати на себе один з батьків, а значить у мопеда з’явиться офіційний господар, якого можна знайти за номерами. У Європі, якщо затримують неповнолітнього на мототехніці, то відчутно штрафують батьків …

Таким чином, можна «вбити двох зайців»: очистити дороги від незареєстрованої техніки і врятувати кілька тисяч життів.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть