Geely показала кросовер SX11 на перших офіційних фото

Китайська компанія розповсюдила зображення компактного кросовера, на якому вперше застосують нову платформу. Очікується, що новинка, відома як SX11, вийде на ринок під іншою назвою до кінця року.

В основу нового кросовера від Geely ляже нова архітектура BMA, розроблена, як стверджують в компанії, власними силами. Правда, деякі елементи все-таки були запозичені у шасі CMA, розробленого спільно з Volvo. Нагадаємо, остання база використовувалася на Volvo XC40 і моделях від Lynk & Co.

За дизайн новинки відповідав Пітер Хорбері, який раніше працював в Volvo. Кросовер виконаний у фірмовій стилістиці Geely: він отримав характерну решітку радіатора, панорамний дах, свтодіодні фари і нестандартний спойлер. Автомобіль має наступні габарити: 4330х1800х1609 мм, при цьому розмір колісної бази досягає 2 600 мм.

Очікується, що спочатку Geely SX11 буде доступний з 3-циліндровим бензиновим турбодвигуном об’ємом 1,5 л, який розвиває 177 кінських сил при 255 Нм. Цей мотор був розроблений спільно з Volvo і входить в гаму XC40, але в менш потужному варіанті (156 сил).

Китайський автомобіль запропонують з 7-швидкісною роботизованою трансмісією. Час, що витрачається новинкою на розгін до першої «сотні», орієнтовно складе 7,9 с.


Не пропустіть