Офіційно презентували перший електричний кроссовер Mercedes-Benz (Фото)

Компанія Mercedes-Benz привезла на мотор-шоу в Париж свій перший електричний кросовер під назвою EQC. Продажі новинки в Європі почнуться в наступному році. Основними конкурентами автомобіля стануть Jaguar I-Pace, Audi E-Tron і Tesla Model X. Виробництво машини налагодять на заводі в Бремені.

Силова установка EQC включає в себе два електромотора, які встановлюються на передній і задній осі. Це робить новинку повнопривідним кросовером. Сумарна потужність електрокара – 408 к.с.

Розгін до «сотні» у новинки займає 5,1 секунди. Максимальна швидкість – 180 км/год. Без підзарядки автомобіль може проїхати до 450 км. Крім того, згідно з заявленим характеристикам, EQC здатний буксирувати до 1800 кг вантажу. Всього водієві доступні чотири режими їзди – Comfort, Eco, Max Range і Sport.

Зарядити батареї у машини до 80% можна на зарядної станції приблизно за 40 хвилин. Також клієнти можуть придбати спеціальну домашню «зарядку» під назвою Mercedes Wallbox. Пристрій можна встановити біля свого приватного будинку або в гаражі.

Машину оснастили системою рекуперації енергії при гальмуванні. Клієнтам доступні численні сучасні системи допомоги, а також нова мультимедійна система Mercedes-Benz User Experience (MBUX).

Автомобіль побудований на платформі Electric Vehicle Architecture (EVA). У конструкції автомобіля використовується високоміцна сталь і алюміній. Довжина автомобіля складає 4761 мм, а ширина – 1 884 мм. Розмір колісної бази дорівнює 2873 мм. Коефіцієнт аеродинамічного опору – менше 0,30. Вага новинки становить 2425 кг. Об’єм багажного відділення – 500 літрів.


Не пропустіть