Офіційно представлений новий хетчбек Skoda Scala (Фото)

Компанія Skoda офіційно представила свою нову модель – п’ятидверний хетчбек Scala, який є наступником Skoda Rapid Spaceback, і, мабуть, найближчим часом займе його місце в модельному ряду марки.

Skoda Scala став першою моделлю чеської марки, побудованою на фірмовій платформі MQB-0A, Габарити були відомі задовго до прем’єри 4 362 mm, 1 793 мм і 1 471 мм (довжина / ширина / висота). Розмір колісної бази – 2 649 мм, завдяки чому хетчбек отримав просторий салон і один з найбільш містких багажників в сегменті – від 467 до 1410 літрів.

Дизайн теж не був секретом. Задовго до прем’єри представники чеської компанії розповіли, що хетчбек буде схожий на концепт Skoda Vision RS, представлений в Парижі. Від нього серійний Scala успадкував, зокрема, бампер з повітрозабірниками, трикутні фари зі світлодіодними смужками ДХВ.

Про мотори Skoda Scala ми теж вже розповідали. Нагадаємо, базовим є 1,0-літровий 95-сильний двигун, пару якому складе 5-ступінчаста “механіка”. При цьому у даного мотора будуть версія на 115 к.с. Також хетчбеку доступний 1,5-літровий двигун на 150 сил, до якого, за доплату, запропонують “робот” DSG7.

Альтернативою бензиновим моторам стане 1,6-літровий турбодизель на 115 к.с., з 6-ступінчастою МКП або “роботом” з двома зчепленнями DSG7. Або біпаливний літровий двигун, який крім бензину здатний використовувати природний газ (CNG) – його потужність 90 к.с.


Не пропустіть