Mercedes-Benz готує електричну версію V-Class

Компанія Mercedes-Benz на автосалоні в Женеві представить концепт-кар Concept EQV – передвісника серійного електричного мінівена.

Як повідомляє німецький автовиробник, модель EQV стане п’ятим автомобілем в лінійці фірмового суббренда EQ, де вже підтверджені кросовери EQC і EQB, хетчбек EQA, а також седан EQS. Всі ці електромобілі вийдуть на ринок до 2022 року.

«Теоретично і технічно можна зробити електрифіковану версію V-Class на основі технологій гібридного С-Class, але це б не відповідало потребам наших клієнтів, а також вимогам законодавства в Китаї, де подібні моделі повинні проїжджати не менше 100 км на електротязі, – заявив Auto Express головний інженер середньорозмірних комерційних моделей Mercedes-Benz Андреас Хассельвандер. – Однієї батареї вистачило б для пробігу в 50 км, але додавання другого акумулятора ускладнює машину і робить її дорожче, тому ми вибрали інший варіант і створюємо електромобіль».

Очікується, що в основу Mercedes-Benz EQV ляже оновлений мінівен V-Class. При цьому в роботі над електромобілем будуть використані напрацювання підрозділу Mercedes-Benz Vans, що займається комерційними моделями, в лінійці якого вже є електрофургони Mercedes-Benz eVito і Mercedes-Benz eSprinter.


Не пропустіть