Skoda представила новий компактний кросовер Skoda Kamiq (Фото)

Новинка буде розташовуватися в модельному ряду нижче автомобілів Karoq і Kodiaq, а її прем’єрний показ відбудеться в рамках Женевського автосалону.

Але до цього чеська марка вирішила розсекретити автомобіль з назвою Skoda Kamiq, який розробляли для європейського ринку.

Кросовер з такою назвою продається з минулого року на ринку Китаю, проте європейська версія є повністю іншою. В основі компактної новинки розташовується платформі MQB. Габарити кросовера склали: 4 241/1 793/1 531 мм, відстань між осями – 2 651 мм.

Дизайн європейського Skoda Kamiq виконаний в стилістиці концерту Vision X. Для замовлення запропонують колісні диски від 16 до 18 дюймів. У салоні моделі буде 10,25-дюймовий екран, а також інформаційно-розважальна система з дисплеями розміром від 6,5 до 9,2 дюйма.

Як заявили в компанії об’єм багажника становить 400 літрів, а при складених сидіннях показник складе 1 395 літрів.
Лінійка двигунів підставлена ​​літровим бензиновим двигуном, який має потужність 95 к.с. при 175 Нм крутного момент, працюючи в парі з п’ятишвидкісною механікою.

Цей же двигун в більш дорогих комплектаціях матиме потужність 115 к.с. при 200 Нм крутного моменту.

У парі з такою версією мотора буде працювати 6-ступінчаста КП і за додаткову плату буде доступний семишвидкісний робот.

У найдорожчих виконань новинка отримала 1,5-літровий агрегат з віддачею 150 к.с. при 250 Нм. В якості трансмісії будуть ті ж коробки, що і у попереднього двигуна. На деяких ринках Kamiq буде продаватися в версії з літровим двигуном G-Tec (90 к.с.).


Не пропустіть