У Женеві презентували найдорожчий в світі автомобіль (Фото)

На Женевському автосалоні відбулася прем’єра нового гіперкара Bugatti, що став сучасною інтерпретацією довоєнної моделі марки.

Модель під назвою La Voiture Noire примітна відразу з кількох причин: по-перше, автомобіль створений в одному єдиному екземплярі; по-друге, гіперкар претендує на звання найдорожчого в світі і найголовніше – машина вже продана!

Унікальний гіперкар La Voiture Noire побудований на базі Bugatti Chiron і вдає із себе сучасну інтерпретацію знакового для марки купе Type 57 SC Atlantic, що належав особисто Жану Бугатті. На жаль, та машина була загублена ще за часів Другої світової війни, але французькі інженери постаралися максимально втілити дух авто спеціально до 110-річного ювілею марки.

Автомобіль отримав повністю вуглепластиковий кузов, який майстри Bugatti виготовляли вручну, більш виразну на відміну від «Широна» радіаторну решітку і відразу шість патрубків вихлопної системи. Під капотом La Voiture Noire ховається відомий по Bugatti Chiron, Chiron Sport і Divo восьмилітровий мотор W16 потужністю 1500 к.с. чотирма турбінами. Динамічні характеристики моделі не розкриваються.

Відомо, що La Voiture Noire створений в єдиному екземплярі і, як повідомлялося раніше, може сміливо претендувати на звання найдорожчого сучасного автомобіля в світі. Вартість гіперкара (без урахування податків) оцінена в 11 млн євро.

Втім, космічний цінник не зупинив таємничого шанувальника марки, який вже купив цей автомобіль. Ім’я покупця не повідомляється, але раніше різні джерела вказували, що власником нового La Voiture Noire може стати колишній глава Volkswagen Group Фердинанд Пієх.


Не пропустіть