Renault Clio нового покоління отримав крутий дизайн (Фото)

Компанія Renault представила на автосалоні в Женеві компактний хетчбек Clio п’ятого покоління. У Європі продажі автомобіля стартують цієї осені. Ціни на модель будуть названі пізніше. Хетчбек побудували на модернізованому шасі CMF-B.

Габаритна довжина автомобіля склала 4048 мм, ширина – 1798 мм, а висота – 1440 мм, що на 14 мм коротше, 66 мм ширше і 30 мм нижче моделі попереднього покоління. Завдяки використанню нових матеріалів кузов новинки став легше на 22 кілограми. При цьому французьким інженерам вдалося збільшити вільний простір для ніг задніх пасажирів на 26 міліметрів. Для цього в салоні новинки встановили крісла нової конструкції. Об’єм багажного відділення виріс до 330-391 літра, це один з найкращих показників в класі.

Дизайн хетчбека отримав риси сімейства Megane нового покоління, а також деякі рішення концепт-кара Symbioz, представленого в 2017 р на Франкфуртському автосалоні. За словами одного з топ-менеджерів Renault Вінсента Дуброка, однією з головних причин, чому клієнти зупиняють свій вибір на Clio, «є саме дизайн цього автомобіля». В салоні у новинки з’явилися 10-дюймова повністю цифрова приладова панель і мультимедійна система нового покоління з окремим сенсорним дисплеєм діагоналлю 9,3 дюйма.

У гамму моторів Clio п’ятого покоління увійшов трициліндровий 1,0-літровий бензиновий мотор з віддачею 75 кінських сил. Також клієнтам пропонується турбірована версія цього агрегату потужністю 100 і 130 кінських сил. Крім того, клієнтам запропонують два дизельні мотори об’ємом 1,5 літра. Потужність агрегатів становить 85 і 115 кінських сил.

Також хетчбек отримає гібридну версію. Однак її продажі почнуться тільки в 2020 році. До складу силової установки, яка називається E-tech, увійшов бензиновий двигун потужністю 90 к.с. електромотор з віддачею 40 к.с. і акумулятором потужністю 1,2 кВт. У Renaut пообіцяли, що новинка отримає три режими руху і функцію рекуперативного гальмування.
Також в майбутньому варто очікувати «заряджену» версію моделі під назвою RS. Однак всі подробиці про цей автомобіль поки тримають у секреті.


Не пропустіть