Mercedes розробив електричний мінівен з запасом ходу в 400 кілометрів (Фото)

Восьмимісний електрокар під назвою EQV може розганятися до 160 км/год і заряджатися всього за 15 хвилин

Компанія Mercedes-Benz представила свій перший мінівен з електричною силовою установкою. Новинка носить назву EQV і була показана публіці на автосалоні в Женеві. На мотор-шоу поки дебютував концепт майбутнього автомобіля. Серійну версію «зеленого» мінівена покажуть на автосалоні у Франкфурті у вересні.

Продажі автомобіля повинні стартувати в 2021 р і він стане п’ятим за рахунком представником «зеленої» лінійки EQ – слідом за кросовером EQC, хетчбеком EQA, найменшим кросовером EQB і великим седаном EQS. Ціни на машину будуть названі пізніше.

Восьмимісний мінівен комплектується акумуляторною батареєю ємністю 100 кВт•год і електромотором з віддачею 201 к.с., який встановлюється на передній осі. Запас ходу у новинки становить понад 400 кілометрів. Максимальна швидкість – 160 км/год. Батареї у EQV розташовані в нижній частині машини. Для того щоб електрокар зміг проїхати 100 км, йому треба заряджатися всього 15 хвилин. Концепт можна зарядити з дому через зарядний пристрій Mercedes-Benz або звичайну розетку.
Дизайн машини нагадує V-Class. За словами керівника підрозділу електромобілів Mercedes-Benz Vans Бенджаміна Келера, клієнтам подобаються зовнішність і інтер’єр цього автомобіля, тому було прийнято рішення зберегти знайомий стиль і для електричного мінівена.

Машина отримала світлодіодну оптику, 19-дюймові колісні диски, великі повітрозабірники і хромовані вставки. Мінівен отримав мультимедійну систему MBUX, яка вперше була показана на сімействі A-Class четвертого покоління. Штучний інтелект вміє самонавчатися і з часом зможе розуміти навіть складні команди. Управляти системою можна в тому числі за допомогою голосових команд. Також спеціальні додатки для смартфона дозволяють дистанційно керувати системою клімат-контролю або безготівковим розрахунком на зарядних станціях.

На даний момент «Мерседес» вже пропонує електричні версії фургонів Sprinter і Vito. Обидва автомобілі оснащуються електричним агрегатом, що розвиває 115 к. с. і 300 Н • м крутного моменту. Комплект акумуляторів на 41,4 кВт • год дозволяє проїхати без підзарядки до 150 кілометрів.


Не пропустіть