Представлено купе з мотором потужністю 1 600 к.с. (Фото)

Представлене на Женевському автосалоні купе з мотором потужністю 1 600 к.с. і шістьма зчепленнями може знову знищити претензії Bugatti на світове панування серед виробників гіперкарів

Купе Koenigsegg Jesko, яке виробник скромно іменує “мегакар”, названо в честь батька засновника фірми 80-річного Йеска фон Кенігзегга, і має замінити в лінійці компанії відразу дві моделі – Agera RS і Regera. Воно оснащене тим же самим п’ятилітровим V8 з подвійним турбонаддувом, але мотор був модернізований: наприклад, він отримав новий плоский колінчастий вал, додатковий електричний компресор, що працює на низьких оборотах і спеціально розроблену систему уприскування.

Тепер на звичайному бензині двигун здатний розвивати до 1 280 к.с., але якщо залити в бак біопаливо Е85, віддача мотора зросте до вражаючих 1 600 к.с. і 1 500 Нм, доступних в досить широкому діапазоні оборотів: між 2 700 і 6 170 об/хв двигун забезпечує близько 1 000 Нм крутного моменту.

Розроблена для авто і нова трансмісія. 9-ступінчастий автомат, який фірма називає Light Speed Transmission, отримав відразу шість зчеплень, здатний змінювати передачі, за словами творців, “зі швидкістю блискавки” і не вимагає послідовності в переходах. Наприклад, за допомогою підрульових пелюсток можна вільно перемкнутися з 7-ї на 4-у передачу, а якщо довірити управління електроніці, вона сама підбере оптимальний для розгону режим.

Мегакар забезпечений повнокерованим шасі з адаптивним характером: електроніка сама підбирає кут довороту задніх коліс в залежності від параметрів поточної ситуації. Нарешті, Jesko отримав амортизатори з автоматичним підтриманням дорожнього просвіту (щоб уникнути просідання на задню вісь при розгоні) і безліч активних аеродинамічних елементів. На швидкості в 275 км/год вони забезпечують притискну силу, рівну одній тонні.

Динамічні характеристики Koenigsegg Jesko поки не називаються. Однак, за чутками, саме з цим МЕГАКАРом шведи зроблять чергову атаку на світовий рекорд швидкості серед серійних автомобілів. Імовірно, одна із запланованих модифікацій Jesko зможе розігнатися до 300 миль на годину (483 км/год)! При цьому, незважаючи на передбачувану ціну в три мільйони доларів, тираж Jesko буде цілком відчутним – до 125 автомобілів.


Не пропустіть