Найпотужніша версія Volkswagen Touareg з дизельним мотором ризикує стати останньою (Фото)

Дизельгейт, який стався ще в 2015 році привів до того, що багато брендів з числа тих, які входять в концерн Volkswagen почали активно згортати виробництво і продажі автомобілів з дизельними двигунами. Однак, до певного моменту Volkswagen в цьому процесі участі не брав. Тим часом, представлений зовсім недавно VW Touareg у версії V8 TDI може стати “лебединою піснею” компанії – повідомляє news.infocar.ua.

До міжнародного автосалону в Женеві німці підготували модифікацію позашляховика з найпотужнішим дизелем в його історії. V8, запозичений у Audi SQ7, розвиває 421 к.с. і монументальні 900 нм крутного моменту, що дозволяє Touraeg розганятися до 100 км/год за 4,9 секунди. Максимальна ж швидкість новинки традиційно обмежена відміткою в 250 км/год.

На фоні неоднозначного ставлення європейських покупців до подібних дизельних експериментів директор Volkswagen з продажу Юрген Штакманн заявив, що Touraeg з таким значним мотором має величезний потенціал для колекціонерів.

“VW Touareg може впоратися з будь-яким конкурентом з будь-якої точки світу. Забезпечити його восьмициліндровим мотором було особливою честю для нас, і я вважаю, що такий Touraeg стане привабливим для колекціонерів з самого першого дня”, – заявив один з топ-менеджерів VW в інтерв’ю виданню Top Gear.

Однак, у Юргена Штакманна були в запасі і погані новини. За його словами, саме ця модифікація Touraeg, найімовірніше, стане останньою моделлю Volkswagen c дизельним двигуном такого розміру. У світлі цієї заяви VW Touareg V8 TDI дійсно може стати особливо ласою пропозицією для шанувальників марки Volkswagen.


Не пропустіть