Бюджетна альтернатива BMW X4: Geely здивував новинкою на базі Volvo (Фото)

Купеподібний паркетник представлений в Китаї. Крос став першою моделлю марки Geely, побудованою на CMA. На домашній ринок новинка вийде вже в цьому році.

Дизайн свого крос-купе компанія Джилі розсекретила ще в січні 2019-го. 25 березня, в китайському Ченду пройшов перший публічний показ паркетника, «живі» фотографії кросу опублікувало видання autohome-official.com. Крім того, в рамках презентації були оголошені характеристики і терміни старту продажів новинки – в Піднебесній придбати «купе» можна буде в третьому кварталі поточного року. На батьківщині марка SUV називається Xingyue (вимовляється як «зенью»), решті світу він поки відомий під заводським індексом FY11.

Xingyue – це перша модель безпосередньо бренду Geely, в основі якої лежить платформа CMA (Compact Modular Architecture), розроблена китайцями разом з Volvo (шведська марка належить Джилі). Також на цій платформі базуються Volvo XC40 і автомобілі Lynk & Co (спільний проект Geely і Volvo). Довжина крос-купе 4605 мм, колісна база – 2700 мм. Таким чином, за першим показником Xingyue перевершує XC40 (4425 мм), а ось відстань між віссю у «китайця» і «шведа» майже ідентичні (у XC40 – 2702 мм).

У Піднебесній для паркетника з похилим дахом заявлені три версії – дві гібридні і «традиційна». Отже, Xingyue клієнтам запропонують у вигляді «м’якого» гібрида зі 177-сильною «турботрійкою» 1.5 (розроблена знову ж разом з Volvo) і 48-вольтним стартер-генератором. Повноцінний гібрид – з можливістю підзарядки від побутової електромережі, тим же мотором 1.5 і електродвигуном. Сукупна віддача крос-купе PHEV – 258 к.с., тільки на електротязі ця версія проїде приблизно 56 км. Обидва гібрида укомплектовані семиступінчастою роботизованою коробкою з двома зчепленнями, привід у таких машин – тільки передній.

Нарешті, «купе» можна буде купити з дволітровою «турбочетвіркою» Volvo T5 з віддачею в 238 к.с. і восьмиступінчатим «автоматом» Aisin, у цієї модифікації є повний привід. Як заявили в Geely, «купе» з мотором 2.0 першу “сотню” набере за 6,8 секунди. Динамічні характеристики інших версій поки не названі.

У списку обладнання Geely Xingyue значаться: матричні світлодіодні фари, 20-дюймові диски, віртуальна «приборка», адаптивний круїз-контроль, системи автоматичного екстреного гальмування, моніторингу «сліпих» зон, утримання в смузі руху і запобігання зіткнень, камери кругового огляду, автопарковщик , проекційний дисплей. Також для кроссовера передбачені оббивка крісел шкірою Nappa і бездротова зарядка для смартфонів.

Ціни поки не названі. Швидше за все, крос-купе стане найдорожчою моделлю в SUV-лінійці марки. Хоча, зрозуміло, новинка буде набагато дешевше BMW X4: преміальний «німець» в КНР сьогодні обійдеться мінімум в 455 800 юанів ($ 68 000). Головними ж конкурентами Xingyue будуть масові Dongfeng ix5 (від 99 800 юанів або 14 900), Changan CS85 (від 136 900 юанів або 20 400 доларів) і Skoda Kodiaq GT (від 189 900 юанів або 28 300 доларів), а також прийдешній кросовер від спорідненої марки Lynk & Co.

Крос-купе Geely напевно відправлять на експорт – в цьому випадку назву моделі змінять. Але ось точних термінів появи новинки за кордоном поки немає.

Джерело news.infocar.ua

Не пропустіть