Mercedes-Benz вивів на тести електричний кросовер

Чергова порція шпигунських фотографій, на яких, судячи з усього, зображений прототип серійного Mercedes-Benz GLB, змушує запідозрити німців в намірі показати електричний позашляховик.

Невеликий кросовер, який повинен стати ідеологічним спадкоємцем популярного Mercedes-Benz GLK, буде представлений на виставці в Шанхаї – правда, поки у вигляді концепту. Тим часом, виробник вже відчуває на дорогах загального користування модифікацію GLB з електричною силовою установкою, яка, найімовірніше, отримає ім’я EQ B.

Про те, що фотошпигунам на очі потрапила саме електрична версія, говорять не тільки відсутність у прототипу вихлопної системи, а й специфічні наклейки на лобовому склі. Крім того, прототип тестувався в компанії ще одного перспективного електромобіля від Mercedes-Benz, відомого під позначенням EQ C.

За попередніми даними, електричний кросовер буде оснащуватися модернізованим варіантом силової установки, зарезервованої для “зеленого” первістка Mercedes-Benz – п’ятидверного хетчбека EQ A. Передбачається, що він отримає по одному електромотору на кожну вісь, що забезпечить кросоверу систему повного приводу, і 60 кіловатну батарею з запасом енергії на 500 км пробігу.

Концептуальний GLB німці планують представити буквально днями, а його конвеєрний варіант може з’явитися до кінця нинішнього року. Відповідно, електрична версія дебютує в 2020 році, а в продажу з’явиться ще роком пізніше. Варто відзначити, що попутно Mercedes-Benz планує побудувати ще і гібридну модифікацію GLB – в складі її силової установки до двох електромоторів приєднається дволітровий бензиновий двигун з турбонаддувом.


Не пропустіть