Volkswagen створив нову бюджетну марку автомобілів (Фото)

Volkswagen вже давно хотів створити новий бренд для бюджетних автомобілів. І це правильно – досвід марки Renault показує, що продавати під «основним» брендом відверто бюджетні машини дуже небезпечно.

І ось в кінці лютого було оголошено, що в гамі Volkswagen з’являється нова марка – Jetta. Так-так, її назвали також, як і відомий седан. Але дивуватися такому ходу не треба – Jetta є одним з найпопулярніших автомобілів в Китаї, і про нього мріяли кілька поколінь китайців. Загалом, ім’я заслужене.

Поки автомобілі марки Jetta продаватимуть тільки в Китаї (до того ж нова марка належить спільному підприємству FAW-Volkswagen). Однак хтозна – не виключено, що через кілька років вона почне виходити і на інші ринки. Наприклад, прості і відносно недорогі машини могли б сподобатися в Африці або Південній Америці. Та й наш ринок міг би прийняти Jetta, особливо якщо б вони коштували помітно дешевше «справжніх» Volkswagen.

На автосалоні в Шанхаї ми змогли побачити весь модельний ряд нової марки, який поки складається з двох моделей: седана Jetta VA3 і кросовера Jetta VS5 (семимісний VS7 поки називається концептом, хоча зрозуміло, що і він скоро стане серійним). Обидві машини є нічим іншим як перелицьованими автомобілями марки Volkswagen. Седан Jetta – це Volkswagen Jetta з трохи іншою «мордою» і досить бюджетним салоном, а кросовери є перероблені Volkswagen Tharu (і вони виглядають вже набагато цікавіше всередині, так і матеріали обробки у них краще).

Поки цін на нові моделі не називали, старт продажів запланований на третій квартал цього року. Причому новоспечена марка планує разом відкрити 200 дилерських центрів. Боси німецького концерну не приховують, що конкурентами «Джетта» будуть чисто китайські бренди.


Не пропустіть