Toyota презентувала Highlander нового покоління

Японська компанія Toyota показала на Нью-Йоркському автосалоні повнорозмірний кросовер Highlander, який переїхав на платформу TNGA-K і тепер може вмістити на одного пасажира більше.

У новому поколінні Highlander став виглядати куди симпатичніше і оригінальніше попередників, витягнувшись в довжину майже на п’ять метрів (4950 мм). Другий ряд сидінь зі збільшеним на три сантиметри може бути як традиційним тримісний «диваном», так і окремими двома кріслами. Головна відмінність – на третьому ряду, який збільшився в ширину і тепер вміщує трьох людей! Порожні сидіння можна скласти в пропорції 60:40.

Таким чином, в конфігурації з тримісний другим рядом кросовер може перевезти вже не сім, а вісім чоловік! При цьому за третім рядом залишається непоганий багажник – 456 літрів. Всього цього вдалося досягти шляхом «переїзду» на модульну платформу TNGA-K з більш компактною задньою підвіскою. Попутно виросла і жорсткість кузова. У «базі» – передній привід, за доплату – повний, з муфтою підключення задньої осі.

Топові версії отримають систему Dynamic Torque Vectoring AWD з багатодисковою муфтою на кожному із задніх коліс – для управління вектором тяги. Звичайний мотор поки один – все той же 3,5-літровий бензиновий V6 потужністю 299 кінських сил, коробка передач – восьмиступінчастий “автомат”. Є й гібридна версія. Highlander з’явиться в продажу в США вже в грудні, на інших ринках – лише в 2020 році.


Не пропустіть