Volkswagen почне продажі абсолютно нової моделі (Фото)

8 травня німецька марка почне приймати замовлення на модель ID, яка представляє собою електричний хетчбек.

Цікаво, що дизайн машини розкриють тільки восени – на автосалоні у Франкфурті. Тобто замовляти машину клієнти будуть, не уявляючи, як вона виглядає. Німецький журнал Auto Motor & Sport повідомляє, що стартова вартість новинки складе 29 990 євро, при цьому на кожному проданому екземплярі Volkswagen буде втрачати 3 000 євро.

У свою чергу, видання Autoblog призводить наступну статистику. У листопаді 2016 року видання The Detroit News розкрило, що концерн General Motors втрачає до $ 9 000 на кожному проданому електромобілі Chevrolet Bolt. У жовтні 2017 року покійний Серджіо Маркіонне заявив, що кожен Fiat 500e приносить $ 20 000 збитку.

У січні 2018 року авторитетне агентство Moody’s підрахувало: автовиробники втрачають від 7 000 до 10 000 доларів на кожному проданому електромобілі.

Минулого тижня Moody’s додало, що випуск одного електромобіля «часто обходиться на 12 000 доларів більше, ніж виробництво традиційного автомобіля». Таким чином, Volkswagen домігся непоганого результату! А середні і топові виконання моделі ID напевно навіть будуть приносити невеликий прибуток.

Саме тому першими для замовлення стануть доступні хетчбеки вартістю близько 35 тисяч євро – з 125-кіловатним мотором, батареєю ємністю 62 кВт∙год і дальністю ходу 550 км. І тільки набравши портфель замовлень, німці виведуть на ринок стартову версію, оснащену акумулятором на 48 кВ ∙ год (дальність ходу – трохи більше 300 км).


Не пропустіть