Mercedes-Benz представив найбезпечніший автомобіль (Фото)

Компанія Mercedes-Benz представила новий концепт абсолютно безпечного автомобіля під назвою ESF від німецького Experimental-Sicherheits-Fahrzeuge (Експериментальний Безпечний Автомобіль). Деякі його функції і системи в найближчому майбутньому з’являться на серійних автомобілях марки. Інші – розкажуть про те, в якому напрямку буде розвиватися інженерна думка Mercedes-Benz.

Деякі з основних електронних систем безпеки входять в комплекс автономного управління. При активації режиму автопілота кермо і педалі прибираються. Це вимагає перебудови всіх пасивних систем безпеки, наприклад, зміни конструкції ременів і ейрбегів. Інженери Mercedes-Benz запропонували вбудувати подушки безпеки в сидіння і приладову панель.

Ще одна цікава особливість концептуального Mercedes-Benz ESF – система комунікації з іншими учасниками дорожнього руху. Панель на місці решітки радіатора і вся площа скління при необхідності перетворюються в екрани, на які виводяться піктограми, повідомлення або зображення з камер. На випадок ДТП у Mercedes-Benz ESF є самохідний робот у вигляді аварійного трикутника, який самостійно від’їжджає на потрібну відстань і сигналізує іншим водіям про проблему по ходу руху. Інший трикутник з попередженням з’являється з даху кросовера.


Не пропустіть