Skoda представила свій перший електромобіль (Фото)

У Братиславі відбулася презентація моделі Skoda Citigo-e iV, яка стала першим електромобілем чеської марки. Приставкою iV відтепер будуть позначати всі електрифіковані моделі компанії.

Особливого ​​сюрпризу з новинки не вийшло, оскільки вона багато в чому копіює Volkswagen e-up!, продажі якого стартували ще шість років тому – в 2013 році. До того ж уже в 2020 році Skoda почне випуск електромобілів на принципово новій платформі MEB, розробленій з нуля. З урахуванням цього втрачається сенс запізнілого (щодо e-up!) дебюту автомобіля.

Чеська версія електричного сітікара отримала той же 83-сильний електромобіль. Він приводить в рух колеса передньої осі і здатний прискорити «крихітку» з 0 до 100 км/год за 12,5 секунди. Максимальна швидкість становить 130 км/год.

Але відмінності від Volkswagen e-up! все ж будуть. В останні роки питома ємність тягових батарей стрімко зростає, так що для Citigo-e iV заряд був фактично подвоєний – з 18,7 до 36,8 кВт*год. Завдяки цьому запас ходу збільшився до 265 кілометрів на новому їздовому циклі WLTP, в той час як для німецького близнюка заявлялося до 160 кілометрів за менш реалістичного тесту NEDC.

На зарядку до 80% від швидкої 40-кіловатної станції витрачається одну годину. Та ж процедура у випадку з настінного зарядкою потужністю 7,2 кВт займе 4 години 8 хвилин, з більш скромною станцією на 2,3 кВт – 12 годин 37 хвилин.

Skoda Citigo-e iV будуть випускати у вигляді п’ятидверного хетчбека. Залежно від комплектації на автомобіль будуть встановлювати покришки розмірністю 165/70 R14 або 185/50 R16.

Виробництво новинки планують почати в другій половині року. Ціна поки не публікується. Тим часом Volkswagen e-up! в Німеччині зараз коштує від € 23 570.

Раніше глава Skoda Бернхард Майєр розповів, що електромобілі Skoda будуть візуально відрізнятися від звичайних моделей марки. Судячи з усього, це правило не стосується Citigo-e iV.


Не пропустіть