Skoda представила несподівану новику на базі кросовера Kodiaq (Фото)

Компанія Skoda представила свій новий концептуальний пікап під назвою Mountiaq. Як повідомляє прес-служба чеського бренду, це найменування передає дух пригод і бездоріжжя. Автомобіль побудували на базі великого кросовера Kodiaq. Над прототипом працювали 35 студентів дизайн-школи чеської марки. Розробка машини зайняла близько восьми місяців.

Компактний дводверний пікап отримав абсолютно новий кузов оранжевого кольору зі спортивним силуетом і вантажну платформу. Пікап оснащується великими повітрозабірниками, додатковим захистом кузова і лебідкою. Також пікап оснастили 17-дюймовими колісними дисками Rockstar II з покришками для бездоріжжя. Водієві доступна мультимедійна система Columbus, спеціальні рації і аудіосистема з зовнішнім підсилювачем і саббуфером.

Довжина Mountiaq становить 4,999 мм, ширина – 2,005 мм, а висота – 1710 міліметрів. Розмір колісної бази у новинки дорівнює 2788 мм, а дорожній просвіт у машини на 10 мм більше, ніж у Kodiaq Scout (кліренс – 194 міліметра). Вага пікапа становить 2,450 кілограмів. Автомобіль укомплектували 2,0-літровим бензиновим двигуном. Потужність мотора становить 190 кінських сил.

«Як і попередні концепти, Mountiaq продемонстрував високу технічну майстерність і наших студентів. Щороку їх роботи доводять високу професійну підготовку в нашій школі», – розповів керівник академії Skoda Карстен Брандес.

Цей проект буде вже шостим за рахунком. Раніше студенти «Шкоди» представили концептуальний кабріолет Sunroq, створений на базі маленького кросовера Karoq. Прототип має габарити оригінальної моделі, він позбувся даху, але при цьому зберіг задні двері. Крос-кабріолет оснастили 1,5-літровим наддувним двигуном, потужність якого не уточнюється. Мотор дозволяє автомобілю прискорюватися з місця до 100 км/год за 8,4 секунди.


Не пропустіть