Mercedes-Benz офіційно презентувала “молодшого брата Гелендвагена” (Фото)

SUV-лінійка компанії Mercedes-Benz поповнилася новою моделлю. Автовиробник відносить Mercedes-Benz GLB до сегменту компактних кросоверів, незважаючи на 7-місну компоновку салону. Продажі стартують в кінці 2019 року.

Новий Mercedes-Benz GLB побудований на одній платформі з A-Class і в модельному ряду марки займе місце між GLА і GLС. Його габаритні розміри: довжина – 4 623 мм, ширина – 1 829 мм, висота – 1 651 мм. Колісна база рівна 2 830 мм. Це на 130 мм більше, ніж у A-Class і всього на 43 мм менше, ніж Mercedes-Benz GLС. Кросовер доступний в 5 і в 7-містному виконанні. У третьому ряду – два крісла, розділені підлокітником з вбудованими тримачами для двох склянок. Безпека пасажирів третього ряду забезпечать дві бічні подушки безпеки і ремені, а щоб не нудьгувати в дорозі можна зарядити гаджети від пари USB-портів.

У Mercedes-Benz стверджують, що в третьому ряду можуть сидіти і дорослі пасажири середнього зросту, але комфортніше тут будуть відчувати себе діти. У 5-містному виконанні сидіння другого ряду зсуваються на 152 мм в подовжньому напрямі і складаються в співвідношенні 40:60, збільшуючи корисний простір в багажнику. Об’єм багажного відділення складає від 566 до 1 756 літрів.

Дизайн серійного автомобіля практично ідентичний концепт-кару, представленого в квітні на автосалоні в Шанхаї. Рейлінги входять в список базового устаткування. Оформлення бамперів і решітки радіатора змінюється в залежності від модифікації. В якості опції доступні світлодіодні фари головного світла High Performance і передні світлодіодні «противотуманки». У салоні – уже знайома нам медіасистема MBUX зі здвоєними великими екранами. А в список оснащення Mercedes-Benz GLB увійшли сучасні електронні системи безпеки: система утримання в смузі руху, паркувальний асистент, система стабілізації при сильному бічному вітрі і інші.

Продажі Mercedes-Benz GLB стартують в кінці 2019 року. Покупцям в США на першому етапі запропонують модифікацію з GLB 250 з 2,0-літровою бензиновою «турбочетвіркою» потужністю 224 к.с. і 350 Нм крутного моменту. Мотор поєднується з 8-ступінчастою автоматичною коробкою, привід – передній або повний. Повнопривідний кросовер Mercedes-Benz 4MATIC відрізняється змінним розподілом крутного моменту між осями в залежності від обраного режиму: Eco/Comfort, Sport і Off-Road.


Не пропустіть