У Каліфорнії помітили відкритий прототип Tesla Semi (Фото)

У невеликому каліфорнійському містечку Роклін випадкові очевидці помітили електричну вантажівку Tesla Semi, пофарбовану в яскраво-червоний колір.

Зображення були опубліковані власником однієї з прокатних компаній SacTesla Джеромом Мендс-Коулом, який побачив повністю електричну вантажівку, припарковану на парковці магазину Tesla Rocklin. Також вдалося розглянути планшет в салоні вантажівки, який нагадував екран в Model S і Model 3.

Нагадаємо, що не так давно засновник і власник компанії Tesla Ілон Маск заявив, що старт серійного виробництва повністю електричної вантажівки поки відкладається. Хоча це може і не бути проблемою для більшості людей, такі компанії, як UPS, FedEx і Walmart, які оформили попереднє замовлення на великі партії моделі, ймовірно, не в захваті від такої затримки.

Що стосується продуктивності Tesla Semi, то в компанії повідомили, що версія з максимальною дальністю ходу може проїхати по шосе до 804 км на одному заряді, а розгін до 100 км/год у вантажівки займає всього 5,0 секунд без причепа або за 20,0 секунд з повним завантаженням в 40 тонн – це було продемонстровано під час першої презентації передсерійної версії моделі.


Не пропустіть