Стильний електромобіль Honda e повністю розсекречений (Фото)

Honda e стане першою моделлю японської марки, побудованою на новій платформі, спеціально розробленої для машин з повністю електричними силовими установками

Компанія Honda розкрила деякі технічні характеристики свого першого серійного електрокара – Honda e. Автомобіль отримає електродвигун, який встановлять на задній осі. Потужність агрегату складе 150 к.с. (110 кВт) і 300 Н·м крутного моменту.

Блок акумуляторів розташований в днищі автомобіля в межах колісної бази, що дозволить домогтися низького центру ваги і ідеальної розприділення маси по осях – 50:50. Також електрокар оснастять повністю незалежною підвіскою. Комплект літійіонних батарей на 35,5 кВт·год з рідинним охолодженням сумісний з системою швидкої зарядки, яка може поповнити запас акумуляторів з нуля до 80% за півгодини. Очікується, що Honda e зможе проїхати без підзарядки до 200 кілометрів.

Honda e стане першою моделлю японської марки, побудованої на новій платформі, спеціально розробленої для машин з повністю електричними силовими установками. Поки японці ще не показали серійний варіант моделі. Швидше за все, новинку представлять до кінця нинішнього року, а її продажі стартують в 2020 році.

На даний момент Honda вже оголосила про старт прийому замовлень на електромобіль. Спочатку новинка буде доступна в чотирьох європейських державах: Великобританії, Німеччини, Франції та Норвегії. Наприклад, у Великій Британії електромобіль доступний для попереднього замовлення за ціною 800 фунтів стерлінгів.

Honda протягом декількох років представила ряд концепт-карів, покликаних дати уявлення про товарну новинку. Так, восени 2017 року на Франкфуртському автосалоні відбулася прем’єра експериментальної машини Urban EV, а в 2019 року на мотор-шоу в Женеві дебютував концепт E Prototype, який назвали «на 95% серійним автомобілем».


Не пропустіть