З’явилися нові парковки для жінок-водіїв (Фото)

Щоб жінкам було легше і безпечніше припаркувати автомобіль, в Китаї для них зробили спеціальні, просторіші паркувальні місця, пише www.autocentre.ua.

На південному сході Китаю в провінції Цзянсі на стоянках почали робити паркувальні місця для жінок-водіїв. Порівняно зі звичайними паркомісцями, «жіночі» на 50% ширші. Для полегшення пошуку такої парковки їхні межі пофарбували в рожевий колір, а по центру паркомісця намальовано контур людини в спідниці. Поки що парковки для жінок є лише в курортному селищі Тонглу. Їхня кількість теж невелика — лише вісім на 370-місний паркувальний майданчик.

За інформацією керуючого паркувальним господарством Пан Журена виданню Qianjiang Evening News, створити місця для «дівчат» вирішили після того, як зрозуміли, що їм буває складно паркуватися заднім ходом. Такі спецпарковки не тільки підвищать комфорт керування автомобілем, а й виведуть на новий рівень автомобільну безпеку.

Раніше, ще в 2014-му, подібні нововведення з’явилися в столиці Південної Кореї Сеулі. Наразі у цьому місті вже налічується близько 5000 жіночих паркомісць. В Європі такі місця є в аеропорту Франкфурта-на-Майні (Німеччина), а також у Швейцарії та Австралії.


Не пропустіть