Як вибрати литі диски?

Час від часу будь-який водій замислюється про візуальному удосконалення своєї машини. Придбання нових дисків для авто – найбільш популярний і поширений вид тюнінгу, завдяки чому ваш транспортний засіб знайде індивідуальність. На жаль, далеко не кожен автолюбитель знає основні правила і тонкощі підбору легкосплавних дисків, але з цією проблемою вам допоможуть розібратися спеціалісти.

Перше що слід зробити, підбираючи литі колісні диски – позначити для себе ціновий діапазон, який вас влаштує. Спеціалізовані інтернет-магазини відрізняються величезним асортиментом автодисків. Перед вами буде вибір з найрізноманітніших дизайнерських і колірних рішень від безлічі виробників. При цьому колісні диски одного і того ж діаметру можуть істотно відрізнятися за вартістю. Найчастіше вартість буде залежати від обраного заводу-виготовлювача, дизайнерського рішення і виду покриття.

Ключовим критерієм під час підбору дисків є порівнянність конкретного товару з певною маркою автомобіля. Присутній цілий ряд специфічних особливостей, які не варто ігнорувати.

Будь АвтоДиск володіє певним діаметром (R), який повинен збігатися з внутрішнім діаметром шин (R). Діапазон рекомендованих діаметрів для шин і дисків суворо обумовлений і вказано в технічних рекомендаціях від виробника. Установка дисків, які не відповідають заводським параметрам автомобіля, може обернутися серйозними проблемами для водія.

Ключове значення грає кількість отворів на диску і відстань між ними (PCD). Вибирати диски варто тільки з тих варіантів, які підходять вашому автомобілю за кількістю кріпильних отворів і по межболтовому віддалі.

Найбільш підступним і вводить в оману водіїв є такий загадковий параметр як виліт диска (ЕТ). Дана величина позначається в міліметрах і демонструє умовне проміжне відстань між точкою кріплення і лінії симетрії диска. Виліт грає не останню роль, адже ігнорування даного параметра може вплинути на правильний розподіл бічних навантажень. Крім того, при установці дисків з неправильним вильотом монтажники можуть зіткнутися з проблемою затирання крил або упирання в супорта. Навіть якщо ви впевнені в параметрах вильоту, перш ніж замовляти дисків проконсультуйтеся з менеджерами на предмет сумісності вашої машини і обраного товару.

Для установки литих дисків необхідний кріплення (болти / гайки), що теж має ряд нюансів. Короткі болти не підійдуть для литих дисків, погано фіксуючи колесо, надмірно довгий кріплення може чіпляти підвіску.

В окремих випадках, коли центральний отвір диска (DIA) ширше маточини автомобіля необхідно докупити адаптери, які допоможуть компенсувати різницю між значеннями.


Не пропустіть