Що робити, якщо ви втратили ключі від машини?

За ключами від автомобіля повинні дивитися, за зіницею ока свого. Однак, такі речі іноді ми втрачаємо їх. Що ж тоді робити, коли втрачені ключі від машини?

1. Якщо ключ від машини було втрачено, і що ви абсолютно впевнені, що ключ не в чиїхось руках (наприклад, упустили ключ від машини в річку), ви можете отримати дублікат первинного ключа в авторизованому сервісному центрі. Вам тільки потрібно буде на це довести, що ви є власником автомобіля. Так що візьміть ваші документи на автомобіль. Якщо автомобіль ви купили для вашої компанії, або ж ви його орендуєте, необхідно буде заповнити кілька документів, які повинні підтвердити вашу особистість.

2. Якщо ви підозрюєте, що ваш ключ був вкрадений або загублений, або може потрапити в подальшому в чужі руки. Такий поворот подій чекає вас трохи більше зусиль. Напевно, як і більшості водіїв, є первинний ключ (майстер). При втрати ключа в цьому випадку, необхідна заміна всіх замків в машіе (дверей, багажника) і сам замок запалювання. Так само перепрограмувати у будь-якого офіційного дилера блок іммобілайзера, тобто стерти втрачений брелок з пам’яті. В такому випадку машину можна буде відкрити тільки ключем, але неможливо її завести.

3. При крадіжка ключів від автомобіля, необхідно написати заяву в поліцію. Якщо цього не зробити, а хтось розкриє ваш автомобіль, можливо і станеться викрадення машини, ви втратите підставу для вимоги про відшкодування шкоди. Якщо ключі від машини не вкрали, в поліцію про втрачені ключі повідомляти не потрібно, токое заяву ніхто не прийме – бо немає ніякого правопорушення.

4. Інформація про втрачені ключі вам доведеться повідомити і страховикам.

Якщо у вас є автостраховка КАСКО, повідомляємо страхову компанію про зникнення і, обов’язково, видаляємо з пам’яті машини зниклий ключ. Кожна автострахування компанія може прописати в своїх стандартних договорах автострахування КАСКО кожен випадок, щоб в майбутньому уникнути виплат. Так що уважно читайте договір автострахування КАСКО, особливо дрібним почерком, перед тим як такий договір підписувати. Уточнюйте на місці цей момент автострахування. При втраті ключа страхова компанія може зажадати змінити все замки (комплекти личинок) на автомобілі. Втрата ключа не явлалась страховим випадком КАСКО (якщо не прописано договором цей пункт). Але в разі викрадення автомобіля (це вже Стахова випадок, що в більшості страхоих випадків і прописано в КАСКО) деякі СК зажадають повний комплект ключів від автомобіля. Що не їсти законним. “Верховний суд постановив, що відтепер відсутність повного комплекту ключів не є причиною для відмови у виплаті страховки за полісами КАСКО, навіть незважаючи на те, що в договорах зазвичай є подібний пункт”

5. Якщо ви вирішили зробити додаткові ключі в спеціалізованому пункті, переконайтеся заздалегідь, чи буде виконувати таку роботу надійна людина, яка не виготовить ще один інший зразок ключа. Дізнайтеся про думки друзів, знайомих, як давно працює в спеціалізованому пункті.


Не пропустіть