Кампресори і їх види

Компресор – досить простий пристрій, працює як насос, накачує повітря в спеціальний бак. Стиснене повітря, потім, під тиском лунає підключається споживачам і змушує їх працювати.

Споживачами в даному випадку виступають всі інструменти і верстати, які для своєї роботи вимагають стиснене повітря. Це пневмоінструменти з пневматичним двигуном. Сучасне обладнання, яке в кілька разів підвищує продуктивність роботи, як правило, використовуються в будівництві, машинобудуванні, гірської промисловості, автомеханічних майстерень.

Доцільно їх застосування для невеликих за обсягом робіт на невеликих майданчиках по ремонту машин, в меблевих цехах, навіть в побуті пневмоінструмент досить популярний. З його допомогою господар може пофарбувати паркан чи стіни будинку, використовувати при необхідності дриль або гайковерт, тобто спектр застосування досить широкий.

Залежно від сфери застосування вибирають компресор побутового, професійного або напівпрофесійного використання. При виборі агрегату слід підрахувати робочий тиск, необхідне для роботи потрібного інструменту. Для цього існують численні таблиці та технічні паспорти ручних приладів. Користувачеві необхідно підрахувати номінальні параметри інструментів, які він має намір використовувати, враховуючи їх витрата повітря і коефіцієнт використання, а також ймовірність підключення відразу декількох інструментів. Виходячи з цих даних, можна підібрати компресор з потрібним тиском і продуктивністю. Вибір компресора відповідальне завдання тому краще звернутися до спеціалістів компанії СтройТех

Побутові компресори

компресор Метабо Для невеликих робіт з фарбування, підкачування шин або отримання доступу до певних інструментів під час ремонту не потрібно особливо потужні гіганти, цілком підійдуть агрегати з потужністю 1,5 кВт. Наприклад, італійського бренду Ceccato або німецького Metabo. Тиск, який вони створюють, лежить в межах 8 – 10 бар, цього цілком достатньо для періодичних робіт по кілька хвилин на годину, близько 20. Такий апарат стискає повітря до 8 атм, після чого автоматика відключить роботу пристрою. Підключаються інструменти витрачають повітря, коли поріг досягне нижньої позначки, зазвичай це 6 атм, компресор знову включиться і будуть поповнювати відсутній резерв. Так і працює, включиться, вимкнеться.

Для фарбування стін або альтанки досить обсягу ресивера, тобто бака для стисненого повітря, в 24-50 літрів. Якщо майстер задумався про часту підкачування шин, фарбування великих приміщень, періодичної продувки важкодоступних місць слід звернути увагу на агрегати з ресивером до 100 л. Невелика вага і малі габарити, все призначене для того, щоб в разі необхідності апарат можна було легко переставити. Для цих же цілей в конструкції перебувають транспортувальні коліщата і транспортувальна ручка.

Для необхідного захисту апарату від раптової аварійної ситуації існує система автоматичного відключення при перевантаженні.

напівпрофесійні компресори

напівпрофесійний компресорУже не побутові, так як тиск вони створюють до 16 атм, але поки не професійні. Працювати цілодобово вони не можуть, їх продуктивна робота лежить в межах 20-40 хвилин на годину. Обсяг ресивера від 50 до 100 л. Зате вони також займають мало робочого простору, гранично прості в управлінні, доступні для середнього споживача. Це відмінний вибір для невеликого СТО або дрібного меблевого виробництва.

Примусова система повітряного охолодження відмінно справляється з утриманням температури компресорної головки в потрібних межах, чому сприяє вдосконалений механізм зі спеціальної направляючої.

Промислові повітряні компресори

Пром компресорЦі монстри використовуються на великих підприємствах. Їх неймовірна продуктивність, величезний ресурс служать запорукою інтенсивного тривалого використання. Обсяг ресивера досягає 900 л. Такі агрегати вимагають стаціонарної установки на платформу, важать більше 3т, мають досить великі габарити. Кращими виробниками промислових компресорів по праву вважаються Aircast і Abac .

Гвинтові моделі компресорів необхідні для постачання робітників цехів найбільших підприємств, з величезним витратою стиснутого повітря в постійному режимі. У таких апаратах прямий привід здійснює з’єднання електродвигуна з гвинтовою парою.

Деякі моделі мають мікропроцесор, який дозволяє керувати кількома агрегатами, об’єднаними в єдину мережу. Автоматика відстежує навантаження і координує в залежності від потрібного режиму, контролює температуру двигуна, сигналізує про черговому технічному обслуговуванні.

Електронний контролер може уповільнювати або прискорювати електродвигун для забезпечення стабільного тиску на виході інвертора. Витрата стисненого повітря збільшується при зниженому тиску, через що швидкість двигуна збільшується, при уповільненні швидкості приводу тиск повітря збільшується, а витрата повітря зменшується. Спеціальна система і шумоподавляющий кожух істотно знижують рівень звукового тиску. Такі установки можуть перебувати в безпосередній близькості від споживача.


Не пропустіть