Що таке детейлінг і його види

Детейлінг – це ретельний догляд за інтер’єром та екстер’єром автомобіля. Як правило, детейлінг називають дорогі послуги по поліровці кузова, хімчистці салону і усунення дрібних недоліків автомобіля, таких, як, наприклад, порізи і пропали на сидіннях, дрібні подряпини і вм’ятини на кузові. Все це та багато іншого ви можете замовити на сайті http://ptmexpress.com/

Саме слово «детейлінг» (від англ. Detailing) позначає всебічну і ретельну обробку будь-якої деталі для додання їй вигляду нової.

Як правило, до послуг Детейлер вдаються в наступних випадках:

1. Відновлення зовнішнього лиску автомобіля: ретельне миття, полірування , нанесення захисних складів.

2. Передпродажна підготовка: комплексна обробка автомобіля, що включає миття, полірування, чистку салону і усунення дрібних недоліків.

3. Підготовка до виставок і заходів: доведення зовнішнього вигляду автомобіля до ідеалу, підготовка до інтенсивного використання (на виставках автомобіль чіпатимуть, іноді сідати в нього).

4. Для консервації автомобіля, Підготовки його до тривалого зберігання . Обробка захисними складами захищає салон і кузов при тривалому зберіганні.

Детейлінг можна розділити на 3 групи:

1. Зовнішній детейлінг – робота над зовнішніми елементами автомобіля: полірування, захисне покриття, усунення подряпин.

2. Внутрішній детейлінг – робота над елементами салону: усунення прожогов, порізів, подряпин, захисне покриття для пластику і шкіри.

3. детейлінг двигуна : дбайлива мийка (найчастіше, спеціальним гелем, а не водою), сушка та полірування елементів двигуна.

У класичному розумінні автодетейлінг не має на увазі будь-яких ремонтних робіт, таких, як, наприклад, ремонт сколів і подряпин, фарбування кузовних елементів . Але на практиці склалося так, що ці послуги є суміжними і затребуваними. Адже іноді клієнт хоче зробити все відразу в одному центрі і поїхати на ідеально дивлячому автомобілі.


Не пропустіть