Що таке вініл і навіщо він потрібен?

Почнемо відповідати на питання відразу: вініл – це синтетичний матеріал, який легко змінює свою форму під впливом високих температур. Колись його використовували для виготовлення грамофонних платівок, але тепер саме часте застосування вінілу (в нашій країні) – це зовнішній тюнінг автомобіля, а також тюнінг салону. Цей матеріал схожий на будь-який пластик, і точно також може мати будь-яку фактуру. Виробники користуються цим для того, щоб створювати вінілову плівку, яка імітує дорожчі матеріали. До таких відносяться шкіра, алюміній, хром, карбонове волокно і т.д.
Обклеювання автомобілів плівкою карбон замість фарбування автомобілів проводиться для декількох цілей: захист від дрібних пошкоджень кузова або інтер’єру, захист від негативного впливу прямих сонячних променів на лакофарбове покриття, стайлінг кузова автомобіля, стайлінг салону автомобіля. Все це ви можете зробити в сервісі – http://pro-motors.kiev.ua/

Як вініл захищає кузов? По-перше, плівка є додатковим шаром на кузові, що перешкоджає появі подряпин і відколів від попадання дрібних каменів і піску, а по-друге, вініл стійкий до вигорання і не втрачає колір при попаданні прямих сонячних променів, а слідчо, не пропускає їх. Це означає, що заводська фарба автомобіля не буде вицвітати під шаром вінілу, що значно полегшує передпродажну підготовку.

Що таке стайлінг кузова і для чого він потрібен? Стайлінг (або стилізація) – це зміна зовнішнього вигляду, витримане в певному стилі. Найяскравіший стиль притаманний спортивних автомобілів: це пов’язано з тим, що найбільш швидкий транспорт повинен бути помітніше в потоці, щоб уникнути аварій. Але в міських умовах стилізують автомобілі тільки з естетичних міркувань, хоча, яскравий стиль, як правило, дозволяє уникати ДТП.

Стайлінг салону автомобіля проводиться виключно для поліпшення зовнішнього вигляду заводських елементів інтер’єру. У рідкісних випадках обклеювання салону проводиться для зменшення або видалення відблисків, які можуть засліплювати при русі. Для таких змін використовується матова плівка, і називається цей процес матуванням. Найчастіше в салоні автомобіля використовується імітація під шкіру, алюміній або карбонове волокно. Рідше – кольорова плівка (вона, як правило, потрібно для створення яскравого спортивного стилю). Наприклад, вінілова плівка, що імітує хром, використовується вкрай рідко через свого специфічного блиску, але може бути незамінна в стайлинге дверних ручок (якщо у вас автомобіль бізнес класу).

Одним з найактуальніших питань, що стосуються вінілової плівки, є ставлення Дорожньо-патрульної служби до яскравому зовнішньому стайлінгу автомобілів. Дійсно, співробітники поліції часто зупиняють власників таких машин, але лише через темпераменту водіїв, які не люблять повільну міську їзду і часто порушують швидкісний режим. В цілому ж, вінілова плівка – це цілком законно, якщо новий стиль не передбачає зміни кольору автомобіля більш ніж на третину поверхні кузова. Але і в разі перевищення заданого ліміту достатньо лише внесення відповідного позначки в техпаспорт транспортного засобу.

Якщо ви хочете захистити кузов свого автомобіля, зробити його більш привабливим і практичним, то вінілова плівка допоможе отримати все і відразу, варто тільки зважитися.


Не пропустіть