Як вибрати шини для автомобіля

Кожен автовласник рано чи пізно стикається з проблемою придбання нового комплекту шин для свого авто. На цьому етапі більшість стикається з низкою певних питань. Наприклад, які саме шини потрібно купити, який розмір вони повинні мати і так далі. Особливо актуальна ця тема для тих автолюбителів, які хочуть придбати вже використану гуму. Сьогодні безліч інтернет-магазинів пропонують шины в украине.

Для початку вам необхідно визначитися з типом шин, які ви б хотіли поставити на свій автомобіль. Це можуть бути шосейні, всесезонні, зимові, швидкісні шини. Тепер більш докладно про кожен з цих видів.

Шосейна гума призначається для поїздок по асфальтовому покриттю (або іншому твердому). Причому воно повинно бути сухим. Також необхідно обов’язково звернути увагу на те, що використання такої гуми неприпустимо в зимову пору року – на льоду або на снігу. Шини шосейного типу не володіють необхідними зчіпними показниками.

Зимові шини якраз призначені для пересування по засніженому ділянці дроги або на льоду. Вони забезпечують максимально можливе зчеплення з дорожнім покриттям при таких умовах. При виробництві таких виробів застосовуються спеціальні компоненти, що дозволяють гумі витримувати вплив низьких температур. Також необхідно враховувати спеціальний малюнок протектора, який забезпечує викид снігу з-під коліс. Недоліком такої гуми є високий рівень шуму, а також незручність управління транспортним засобом на сухих ділянках дороги.

Всесезонна гума виділяється серед інших можливістю протистояти низьких температур, а також зручністю управління автотранспортом на засніжених або мокрих ділянках дороги паралельно з високою зносостійкістю протектора. Однак професіонали не рекомендують купувати недорогі шини з таким маркуванням. Справа в тому, що в тих країнах, де вони виробляються, температурний і кліматичний режим значно відрізняється від того, що властивий нашій країні.

Швидкісні шини призначені для використання на автомобілях високого класу. Вони забезпечують відмінне зчеплення з дорогою і високу керованість автомобілем. Причому недоліком такої гуми є її швидкий знос.


Не пропустіть