ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ НОВУ ГУМУ ДЛЯ ВАШОГО АВТО

Ось уже не перший рік зима настає несподівано. Багато автомобілістів, з різних причин, не встигають підготувати автомобіль до зими. У цій статті мені хотілося б відповісти на два самих цікавих питання: КОЛИ? і які?

Коли найкраще купить резину для вашого залізного коня?

Тут головне пам’ятати, де ми живемо, і що найвищі ціни на будь-який товар саме в сезон його найвищої потреби. Особливо коли на вулиці раптово з’являється ожеледь, і на літній гумі можна тільки чекати інспектора ДІБДР, ціни злітають до небес. Тому найкраще купувати шини влітку, саме в цю пору року вони мають найнижчу вартість.

Мені, як експерту Науково Дослідницького Інституту Шинної Промисловості (НИИШП), кожен новий сезон ставлять одне і те ж питання:

– Які шини найкращі? але при цьому вони повинні не дорого коштувати.

– Або що поставити краще на зиму «Липу» або «Шипи»?

Замислимося. Найкращих шин не буває, адже якби вони існували, то всі споживачі вибирали б саме їх. А в даний момент на ринку ми маємо величезну кількість компаній, що мають по дві-три моделі зимової шини.

– Як не заблукати у величезній кількості шин?

– Як правильно вибрати потрібну вам шину?

– Як пояснити менеджеру, що ви хочете?

При виборі шин головне пам’ятати 3 істини.

– Ви не настільки багаті, щоб купувати дешеві речі

– Ви повинні знати, для чого купуєте зимову гуму, і де ви її будете експлуатувати.

– Ви повинні точно знати який типорозмір, індекс швидкості і вантажопідйомності повинен бути на вашій новій шині. Адже від цього багато що залежить в вашому авто – витрата бензину, сход-розвал, реальні показники спідометра.

Останнім часом зими стають все більш і більш теплими. Це змушує всерйоз задуматися над питанням, що краще – шиповані чи нешиповані? Ризик аварії можна істотно знизити, встановивши на свій автомобіль шини, розроблені спеціально дл складних кліматичних умов. Однак не слід вибирати шини навмання. Потрібно врахувати кілька факторів: по яких дорогах ви їздите найчастіше, наскільки великий у вас досвід водіння в зимовий час і нарешті, який у вас автомобіль.

– Найголовніше при виборі всесезонной гуми треба знати – універсальної гуми не буває. – При недотриманні правил дорожнього руху ніяка шина не врятує вас від біди.


Не пропустіть