Як вибрати якісний і надійний шиномонтаж

Графік роботи

Одним з показників солідності і надійності шинного центру є його цілодобовий режим роботи, при якому водії можуть розраховувати на допомогу в ремонті шин в будь-який час дня і ночі.

Найчастіше графік роботи 24/7 мають великі пункти автосервісу, що дорожать своїм ім’ям і діловою репутацією.

Уникайте неохайних придорожніх вагончиків з написом кривими літерами «шиномонтаж» – користуйтеся їхніми послугами тільки в крайньому випадку, коли можливості дістатися до стаціонарного шиномонтажного пункту просто немає.

Після ремонту в такий кустарної майстерні обов’язково перевірте якість роботи придорожніх фахівців в пристойному шинному центрі – http://www.asva.com.ua/uslugi-shinomontaga/.

персонал

Зверніть увагу на співробітників шиномонтажной станції. Якщо персонал ходить в брудних, давно не праних, і різнокаліберних спецівках, а не в фірмових і чистих комбінезонах, отже, власники закладу намагаються економити на всьому. Сподіватися на якісний ремонт в такому сервісному пункті буде великою помилкою.

Якщо ж вам «пощастило» відчути від кого-небудь з персоналу запах перегару, негайно розвертайтеся і вирушайте на пошуки іншого пункту шиномонтажу.

Обладнання та інструменти

Навіть якщо ви не маєте інженерної освіти і не розбираєтеся в шиномонтажній обладнанні, ви відразу ж відзначите для себе високий рівень технічного оснащення надійного сервісного пункту.

Якщо ж ваші пізнання в техніці простягаються значно далі, зверніть увагу на те, чи надійно закріплений верстат для балансування коліс і чи є під ним добротна бетонна подушка.

Щоб уникнути утворення на колісних дисках подряпин, лапки верстата для бортировки шин повинні бути оснащені спеціальними пластиковими накладками.

Інструмент для виконання ремонту не повинен бути різнокаліберною і саморобним, він зобов’язаний бути чистим і розміщеним на спеціальних стендах, а не валятися в безладді на підлозі.

Чого не роблять в пристойному пункті шиномонтажу

У якісному шиномонтажній центрі при установці колеса ніколи не затягують болти кріплення (відкручування допускається) електричним або пневматичним гайковертом, оскільки при цьому неможливо виконати центрування колеса на ступиці.

У разі, якщо шина прикипіла до диску, працівники пунктів сервісу ні в якому разі не стануть бити по колесу кувалдою або великим молотком – для цієї операції існує спеціальне обладнання.

Всі ремонтні роботи (особливо по балансуванню коліс) в дорожать репутацією закладах виконують тільки після очищення шини і диска від пилу і бруду.

При ремонті легкосплавних дисків грамотні майстри ніколи не стануть застосовувати їх прогрівання.

Навіть якщо в автомобілі ремонтувалося всього лише одне колесо, фахівці пристойного сервісного пункту обов’язково перевірять тиск повітря в усіх інших перед тим, як випустити клієнта за ворота закладу.

Пам’ятайте про те, що неякісний монтаж шин і неправильна балансування коліс можуть закінчитися передчасним зносом і виходом з ладу як самих шин, так і ходової частини : ступичні підшипників, кульових опор, наконечників рульових тяг і стійок амортизаторів.


Не пропустіть