Що потрібно знати про моторні масла

Автолюбителі повинні регулярно оглядати свій транспортний засіб на предмет поломок. Якщо вчасно не закрутити болт, не змазати деталь, чи не змінити моторне масло, може відбутися поломка, усунення якої займе багато часу, сил і грошей. Потрібно знати деякі особливості свого автомобіля, щоб їздити на ньому довго і без зайвих витрат. Якщо ви використовуєте моторне масло 5w30, інформація буде теж корисна. Щоб не стати жертвою поганого мастила зверніться до спеціалістів, які знають все промоторное масло.

Роль моторного масла
Чи не найважливіша рідина в двигуні вашої машини. Масло змащує частини механізмів, що рухаються, захищаючи їх від зношування. Сучасні моторні масла виконують ще й додаткові функції:

Охолоджують деталі двигуни, які сильно нагріваються при роботі.
При високих температурах робота всіх частин і самого масла залишається стабільною.
У холодну погоду рідина швидко прокачується до деталей двигуна.
У камері внутрішнього згоряння не утворюється відкладень, які потім могли б привести до поломки.

Коли потрібно міняти масло?
Власники машин часто думають, що тут важливо, скільки по часу машина проїздила. Але потрібно враховувати Мотогодини. У деяких автомобілях є датчик, який враховує цей показник, а кому-то доведеться зайнятися обчисленнями самостійно.

Під Напрацювання розуміється і то, скільки двигун працював в холостому режимі. Жителі великих міст можуть годинами стояти в пробці, при цьому машина не заглушена. Моторне масло виконує свої функції в повному обсязі. Середньостатистичний житель міста, який проводить в пробках близько двох годин в день, здивується, коли дізнається, що за місяць у нього набігає зайвих кілька тисяч кілометрів пробігу.

Що потрібно знати про моторних маслах

В середньому автолюбителі проводять заміну головної рідини двигуна після пробігу в 5-7 тисяч кілометрів. Якщо вчасно цього не зробити, буде відбуватися знос деталей, так як присадок перестане працювати. Тоді вам вже доведеться звертатися в магазин запчастин m-auto.by , щоб вибрати потрібну деталь для свого транспортного засобу.

Щоб не відбувалося таких проблем, досвідчені майстри з обслуговування автомобілів радять міняти моторне масло в два рази частіше, ніж це зазначено в інструкції по експлуатації. Краще не гнатися за економією, а купувати якісну рідину відомих фірм-виробників, які вже давно зарекомендували себе на ринку. Так ваша машина прослужить вам на кілька років довше.


Не пропустіть